Rămâi conectat

Sport

FOTO: Dinamo Moscova – Volei Alba Blaj 3-0, în Champions League | Replică dârză, dar al doilea eșec în competiția supremă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deși a oferit o replică cuDinamo Moscova - Volei Alba Blaj 4rajoasă mult mai galonatei adversare, campioana României, a pierdut la Moscova, cu puternica echipă Dinamo, scor 0-3 (22-25, 23-25, 18-25), suferind a doua înfrângere în Champions League, competiție în care a debutat în acest sezon.

Echipa lui Darko Zakoc a fost învinsă în minimum de seturi, însă s-a ridicat în multe momente la înălțimea unui adversar de top, favorit incontestabil, care a suferit mult în primele două seturi, în fața a peste 2200 de spectatori.

Invincibilă în competiţia internă, Volei Alba Blaj a avut parte de cea mai dificilă deplasare în Champions League, în această seară, la ora 18.00, în capitala Rusiei, cu Dinamo Moscova, meci contând pentru etapa a 3-a a Grupei F. Următoarea partidă va fi în 9 decembrie, în Sala „Transilvania” din Sibiu, cu Dinamo Moscova.

*Replică dârză în primul set

Blajul n-a ținut cont de anvergura oponentelor și a dat o replică extrem de tăioasă în primul set, în care s-a aflat în câteva rânduri la conducere. Campioana României a mers cap la cap cu puternică formație moscovită până la 8-8, când a preluat conducerea pe tabelă: 10-8. Echilibrul a continuat, ajungându-se la 15-15, pentru ca la al doilea time-out Blajul să conducă cu 16-15. Oaspetele au continuat să ofere o prestație curajoasă, deși forța de atac a echipei din Rusia era evidentă. Dinamo s-a desprins, dar echipa din „Mica Romă” nu a renunțat la luptă, spre finalul setului fiind 22-20, dar până la urmă puternica echipă Dinamo a beneficiat de 4 mingi de set. Primele două au fost salvate, dar până la urmă gazdele s-au impus: 25-21.

*Revenire în finalul setului secund

După ce au luat pulsul adversarelor, rusoaicele au ridicat strocul, distanțându-se după primul time-out. Dinamo a ajuns la 24-17, într-un mod destul de lejer, însă a avut de întâmpinat o revenire majoră a Blajului, ce a bifat 7 puncte consecutive, strângând scorul până la 24-23.

În setul al treilea, Blajul a căzut, n-a mai ținut ritmul, iar diferența de valoare și-a pus amprenta, Dinamo impunându-se detașat.

Este o dispută de genul „Goliath versus David”, în condiţiile în care în faţa echipei din „Mica Romă” stă o o forţă a voleiului continental, considerată marea favorită a partidei.

*Şapte campioane europene!

Dinamo Moscova nu este campioana Rusiei, dar antrenorul Yury Panchenko are în lot 7 jucătoare care recent au cucerit titlul european, fiind cotată cu şanse reale de a pătrunde în “Final Four-ul” competiţiei supreme.

Au evoluat: Ana Grbac, Ivana Plchotova, Leticia Boscacci, Dubravka Duric, Adina Salaoru, Jovana Vesovic și Marina Vujovic (libero), au mai intrat Silvana Chausheva, Anamaria Berdilă, Ioana Nemțanu, Adriana Bobi; Denisa Viloiu, (n-a fost inclusă în lot Carmen Mateaş)

Foto: CEV

[nggallery id=1319]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea