Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: „Din dragoste pentru lectură” – parteneriat educațional între Grădinița Step by Step nr. 12 Alba Iulia și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Grădinița cu P.P. Step by Step Nr. 12 din Alba Iulia, au sosit joi, 31 ianuarie 2019, oaspeți dragi: managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba – domnul Silvan Stâncel, însoțit de doamna Daniela Floroian – responsabil proiect și doamnele Luiza Pop și Ludmila Cioflică, în calitate de voluntare.

Scopul vizitei a fost acela de a juriza concursul de recitare „Eminescu și copiii”, faza pe grădiniță, alături de doamna Veronica Suciu, directoarea Grădiniței cu P.P. Step by Step Nr. 12 din Alba Iulia.

La concurs au participat copiii grupelor mari și mijlocii, care au recitat cu plăcere poeziile scrise de marele poet național, Mihai Eminescu.

Doamna Daniela Floroian a prezentat o scurtă biografie în imagini a poetului, iar domnul Silvan Stâncel a oferit Grădiniței o diplomă, în semn de apreciere pentru recitările reușite ale preșcolarilor și pentru modul în care educatoarele se implică în promovarea lecturii. Un alt dar oferit Grădiniței a fost o Antologie de texte literare pentru copii, cu propunerea de a continua activitățile din cadrul parteneriatului și cu voluntari ai Bibliotecii, care vor veni în grădiniță pentru a le citi copiilor din cărțile dăruite.

Grupa mică „Prichindei” a prezentat un moment muzical ritmic, cu ajutorul unor instrumente de percuție deosebite realizate la grupă din materiale reciclabile: cutii de carton, sticle cu pietricele și cuburi de lemn, iar copiii din grupa „Rozelor” mică au realizat semne de carte pentru participanți. De asemenea, „micii poeti” din grupa ”Bobocei pufosi” au oferit oaspetilor o carte de poezii create de ei, dupa metoda Cvintetul.

”Mulțumim Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba pentru implicare și îi asigurăm de colaborarea noastră și în alte demersuri educaționale și culturale care au drept scop promovarea lecturii în rândul preșcolarilor”, transmite reprezentantul gradiniței.

[nggallery id=6712]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea