Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Dezbatere la Cugir: ”Problema romilor, de la teorie la practică”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La aproximativ o săptămână de la data când va fi celebrată ,,Ziua Internațională a Romilor”, Serviciul Public de Asistență Socială din Cugir (SPAS) a organizat (vineri, 31 martie), la Casa de Cultură un workshop intitulat ,,Problema romilor de la teorie la practică”, cadru menit să dezbată  probleme legate de cooperare, transfer de experiență și bune practici, acțiuni fundamentale pentru promovarea de politici pentru beneficiarii populației de etnie romă.

Aceasta, în contextul în care, s-a constatat că situația a stagnat  sau s-a  înrăutățit, în toate domeniile majore: de la educația și  dezvoltarea timpurie a copilului, până la modelarea atitudinilor în societate și respectarea drepturilor fundamentale.

De aici și mesajul ca, este din ce în ce mai evidentă nevoia unor abordări și a unor politici mai flexibile, pentru rezultate concrete într-un interval de timp prevăzut. ,,Obiectivul workshop-ului organizat astăzi la Cugir este acela de a realiza o punte între autoritățile publice, cercetători și reprezentanți ai sectorului neguvernamental, prin crearea unui model concret de comunicare în interiorul acestuia, astfel încât oamenii din categoriile vizate se vor putea întâlni și dezbate informal pe subiecte stabilite anterior diverse soluții care să convină tuturor instituțiilor implicate”, declara în deschiderea simpozionului, Adriana Crișan – reprezentant al SPAS Cugir. În cadrul manifestării au fost prezentate trei conferințe având ca teme: ,,Identificarea standardelor de profesionalizare a intervențiilor în comunitățile defavorizate”. Autori: drd. Ioan Goracel – U.V.Timișoara și conf.univ. dr. Mironică Corici – UV Timișoara);  ,,Creșterea calității vieții în comunitățile rome prin participarea la activități culturale și spirituale” – Studiu științific educația non – formală. Autori: drd. Ioan Goracel,  prof. teolog Ioan Smultea – Liceul Tehnologic Teregova,  Manoela Tudor – Școala Gimnazială Zăvoi; ,,Importanța programelor sociale și a proiectelor de dezvoltare educațională a resurselor umane în societatea civilă a comunităților defavorizate”(drd. Ioan Goracel, masterand Geanina Marian, drd. Valentin Lakatoș.

La eveniment au participat și au adresat alocuțiuni: viceprimarul Cugirului ing. Călin Furdui, prof. Rodica Florea –  director Casa de Cultură, jr. Viorica Nedel – șef Serv. SPAS Cugir, Elena Muțiu – facilitator ROMACT, Marcela Șerban ,,Alternativa Socială ,,Millenium”, prof. Floare Vlasea – director Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir, Maria Ciociu – Agenția Națională a Romilor, Cristian Roman – reprezentant SPAS Cugir. Au mai fost prezenți reprezentanți ai Poliției Oraș Cugir, funcționari din cadrul SPAS Cugir, ai unităților locale de învățământ și ai Poliției locale Cugir.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=3700]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea