Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

FOTO Deținuții din Penitenciarul Aiud, activități religioase în Postul Crăciunului: Picturi de icoane pe sticlă, colinde și daruri pentru cei necăutați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deținuții din Penitenciarul Aiud, activități religioase în Postul Crăciunului: Picturi de icoane pe sticlă, colinde și daruri pentru cei necăutați

Postul Crăciunului s-a dovedit a fi plin de roade atât pentru persoanele private de libertate din Penitenciarul Aiud, cât și pentru membrii Serviciului Reintegrare Socială din cadrul instituției.

Astfel, în ziua de 17 noiembrie, credincioși și preoți din comunitate s-au reunit în rugăciune la slujbele Sfintei Liturghii și a Parastasului în cinstea mărturisitorului Ieroschimonah Daniil Sandu Tudor. A fost evocată, în cadrul unei conferințe, personalitatea părintelui, dar și rolul providențial pe care acesta l-a avut în perioada interbelică și în cadrul mișcării duhovnicești „Rugul Aprins” de la Mănăstirea Antim din București.

Citește și: Cele mai frumoase mesaje de Crăciun. Urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi

În zilele de 25, respectiv 29 noiembrie, deținuții merituoși și implicați în activitățile administrativ-gospodărești din penitenciar au vizitat Mănăstirea Râmeț și Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

În cadrul activităților prilejuite de 105 ani de la Marea Unire, marți, 28 noiembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în mijlocul persoanelor vârstnice private de libertate din Penitenciarul Aiud, a sfințit o icoană a Maicii Domnului – ocrotitoarea mărturisitorilor din temnița Aiudului, a asistat la concertele corurilor „Metanoia”, format din angajați ai unității și „Anastasios”, format din medici și studenți la medicină din Cluj Napoca și a binecuvântat întrunirea preoților din penitenciarele situate în Regiunea Centru.

Pe parcursul lunii decembrie, corul „Metanoia” a adus bucurie și lumină în sufletele credincioșilor din câteva parohii din județele Alba și Mureș, dar și în inimile angajaților instituțiilor care colaborează cu această Penitenciarul Aiud.

Citește și: MESAJE de CRACIUN 2023

Duminică, 17 decembrie, membrii Asociației ASCOR din Cluj Napoca au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie săvârșită în capela unității, au încălzit inimile deținuților prezenți la acest moment cu tradiționalele colinde și au împărțit daruri celor necăutați.

Miercuri, 20 decembrie, preoții Tudor Man și Cătălin Todea, însoțiți de cetele de colindători din Ampoița și Pătrânjeni îmbrăcați în straie populare, au săvârșit Sfânta Liturghie la capela unității și au colindat polițiștii de penitenciare, interpretând străvechi colinde specifice zonei. Tot cu această ocazie, mai multe serii de persoane private de libertate le-au transmis oaspeților de pe Valea Ampoiului, vestea Nașterii Domnului, fiind răsplătiți cu aplauze si daruri duhovnicești.

Ultima activitate cu impact a fost realizată joi, 21 decembrie, la inițiativa doamnei profesoare Teodora Roșca, cadru didactic al Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, în clubul „Petre Țuțea” al Serviciului Reintegrare Socială. Zece persoane private de libertate au învățat să picteze icoane pe sticlă și au ascultat frumoasele colinde interpretate de cei 15 studenți ai Secției Artă Sacră care au contribuit la reușita acestei lucrări. La încheierea atelierului, invitații au vizitat o secție de deținere, fiind informați cu privire la programul zilnic al celor care își ispășesc păcatele în acest loc încărcat de multă istorie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea