Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Descoperă Rowmania – sute de albaiulieni vâslesc alături de Ivan Patzaichin pe Râul Mureș. Concurs în desfășurare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Chiar în aceste momente, la Alba Iulia, sute de temerari se înfruntă între ei și cu călura toridă pentru câștigarea concursului de vâslit viteză, în cadrul celei de a doua ediții desfășurate în municipiul nostru a evenimentului Descoperă Rowmania, în zona Podului rutier peste Mureș – Cartierul Partoș.

Descopera Rowmania Alba Iulia 2014 (96)Legendarul campion român la caiac-canoe, Ivan Patzaichin, inițiatorul acestui concept de eveniment și prim-coordonatorul echipajelor concurente s-a arătat plăcut impresionat de interesul pe care albaiulienii îl arată pentru festivalul Descoperă Rowmania, la concursul de vâslit viteză în canotci, înscriindu-se nu mai puțin de 27 de echipaje, formate din 10+1 membri.

Ivan Patzaichin a acceptat propunerea “echipei Presei” de a li se alătura în cadrul competiției. Rămâne însă de văzut cât de bine vor reuși să profite de acest avantaj jurnaliștii din Alba, având în vedere concurența acerbă.

În puținele momente de răgaz, energicul  campion a participat la sesiuni de autografe și fotografii cu absolut toți cei interesați să imortalizeze o amintire frumoasă pe maul Mureșului.

Participanții au fost instruiți să vâslească, să dirijeze ambarcațiunea și să comunice între ei în timpul concursului.

Totodată, pe o porțiune a Mureșului, participanții care s-au înscris în concurs, sau alți amatori, profită de faptul că pot să vâslească gratuit, concomitent cu desfășurarea concursului, în canotci și ambarcațiuni puse la dispoziție de organizatori.

Distanța care trebuie parcursă este de 200 metri iar culoarele sunt delimitate prin balize.

Mai multe echipaje sunt formate din juniori și seniori politicieni din cadrul ACL Alba, lipsând cu desăvârșire cei de la PSD.

Singurul incovenient în ceea ce privește organizarea evenimentului, având în vedere temeratura de 30 de grade Celsius și soarele torid, poate fi faptul că spațiile amenajate cu umbră sunt foarte puține și insuficiente

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă, o iniţiativă a lui Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, născut în Delta Dunării, la Mila 23, a devenit o campanie națională de promovare a patrimoniului național ce urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Primăria Municipiului Alba Iulia a sprijinit financiar evenimentul cu circa 30.000 de lei. Organizatorii festivalului sunt Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23“ și administrația locală.

Echipaje înscrise în competiție

1.Crucea Roșie Alba

2.Pirații din Oarda

3.Carolina RRbabababa

4.STP

5.Unlimitetd Adventure

6.Haiducii Albei

7.Sendy Club

8.Coca-Cola

9.Zen Gym

10.Albaiulienii

11.Observatorii

12.Penitenciarul Aiud

13.Lupii Apulonului

14.Amatorii

15.Zimbrii

16.Guns

17.Briza Nerone

18.Vânt din Pupa

19.Tri Coceni

20.Scandinavia

21.Krysopolis

22.Pădurea Prichindeilor

23.TDL Alba

24.Rowmaniacii

25.Ping și Pong

26.Presa Alba

27.Olandezul Zburator

 

Revenim cu clasamentul final al competiției li cu imagini de la locul evenimentului.

[nggallery id=2168]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023: În 2024, Mențiune și medalia de aur, la etapa națională de matematică și argint la fizică

Ziarul Unirea

Publicat

în

EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023: În 2024, Mențiune și medalia de aur, la etapa națională de matematică și argint la fizică Eduard Pițu, elev în clasa a VIII-a C, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea