Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Descoperă emoția jazz-ului! Vino la evenimentele Alba Jazz Festival!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Astăzi, s-a dat startul evenimentelor din cadrul celei de a treia ediție a Festivalului Alba Jazz, organizat în Cetatea Alba Iulia.

jazz coffe festival Alba Iulia (13)În cadrul unei conferințe de presă la Art Caffe, scriitorul, diplomatul, jazzolog-ul, poliglotul, promotorul cultural și performerul de jazz-poetry, Virgil Mihaiu, a reușit, pe lângă o prezentare succintă a evenimentelor care vor avea loc astăzi, să facă o inițiere, necsară pentru cei mai mulți dintre noi, în lumea jazzului.

Pentru că jazzul este o dimensiune specială a emoției și a comunicării emoțiilor, iar festivalul care se desfășoară în aceste trei zile la Alba Iulia reprezintă o oportunitate deosebită pentru cei sensibili la frumos să descopere sau să aprofundeze acest gen muzical de improvizație și creație.

Pentru cei care vor să afle mai multe despre jazz, despre estitica jazzului, înainte să se conecteze la sunetul propriu-zis, le recomand prelegerea lui Virgil Mihaiu, un exemplu autentic de specialist în jazz, care va avea loc începând cu orele 17.00, într-o locație recent inaugurată, poate cel mai interesant spațiu din Cetatea Alba Carolina, care se numește Frams și este situat lângă Biblioteca Batthyaneum. Virgil Mihaiu, care în 2006 devine întâiul director al Institutului Cultural Român din Lisabona, exprimă, prin felul în care se îmbracă, vorbește, glumește, valorile culturii jazzului, sau altfel spus, ce poate face jazzul (n.a. dragostea pentru jazz) din om. Prelegerea sa va fi precedată de un scurt recital susținut de elevi ai Liceului de Arte „Regina Maria”.

La cafeaua cu jazz” de astăzi au participat, alături de Virgil Mihaiu și Laura Orian, directorul acestui festival și o parte dintre artiștii care vor performa în această seară. Diana Dava Barb, pe care Mihaiu a numit-o o zeitate a pianului”, inspirat fiind și de numele artistei din Alba Iulia, dava” desemnând divinitatea la popoarele indo-europene, va susține, începând cu ora 19.00, alături de Levi Laczo, percuție (Cluj-Napoca), un concert de muzică modernă. În program, lucrări de : G. Gershwin, J. Cage, C. Pop, Ch. Ives, N. Kapustin.

Au fost prezente și cele trei tinere artiste, Andreea, Andrada și Nicolle, ce formează trupa 3 O’CLOCK din Cluj-Napoca și care au promis un concert de muzică boogie, swing, bossa, de zile mari. Asta și pentru că au fost eleve la Liceul de Muzică din Alba Iulia, unde s-au cunoscut și unde prin intermediul Laurei Orian au luat contact cu muzica jazz. 

[nggallery id=1718]

Prgramul de VINERI, 16 mai 2014

Ora 11.00 Jazz Coffee, conferință de presă moderată de conf. univ. dr. Virgil Mihaiu

Art Cafe Downtown

Ora 12:00 Masterclass de chitară clasică cu Gabriel Guillen

Spațiile Poarta a III-a a cetății

 

Ora 17.00 „Factorul latino-american în estetica jazzului”, cu exemplificări audio-video din Brazilia, Cuba, Argentina, Republica Dominicană, Panama; prelegere susținută de conf. univ. dr. Virgil Mihaiu (Cluj-Napoca)

* prelegerea va fi precedată de un scurt recital susținut de elevi ai Liceului de Arte „Regina Maria” (Alba Iulia)  Muzeul Național al Unirii

 

Ora 19:00 Duo DIANA DAVA BARB pian, LEVI LACZKO percuție (Cluj-Napoca); concert de muzică modernă. În program, lucrări de : G. Gershwin, J. Cage, C. Pop, Ch. Ives, N. Kapustin

Piața Cetății


Ora 20:00
 3 O’CLOCK (Cluj-Napoca); concert de muzică boogie, swing, bossa – Piața Cetății

0ra 21:00 MIRCEA TIBERIAN pian, NADIA TROHIN voce, CĂTĂLIN  MILEA saxofon;

concert de jazz

Piața Cetății

Ora 23:00 Jam-session – Framm’s


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea