Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Deschiderea conferinţei organizate de Societatea Americană de Matematică la Casa de Cultură a Sindicatelor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conferinta Societatea Americană de Matematică12Astăzi, 27 iunie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia a avut loc deschiderea celei mai importante conferinţe organizată de Societatea Americană de Matematică la care au luat parte peste 500 de matematicieni din întreaga lume. Această conferinţă este unică în România şi se va desfăşura pe parcursul a patru zile, iar programul include sesiuni de comunicări în plen pe subiecte de interes general și pe cercetare în domenii specifice. Cu această ocazie invitaţii de peste ocean vor vizita oraşul şi vor merge şi în afara localităţii la Salina Turda şi la Jidvei.

Deschiderea oficială a conferinţei a avut astăzi, la ora 9.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, la care au participat rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Paul Voicu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, secretarul asociat al Societăţii Americane de Matematică, Steven Weintraub, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, Radu Gologan şi directorul Institutului de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române, Lucian Beznea. Conferinţa marchează şi împlinirea a 125 de ani de la înfiinţarea Societăţii Americane de Matematică. În perioada 27-30 iunie, peste 500 de invitaţi vor lua parte la evenimentul dedicat specialiştilor în matematică la nivel internaţional.

Până în prezent această conferinţă a mai fost organizată în New York, California, Indiana, Virginia, Chile, Louisiana, Georgia, Iowa, Massachusetts, Nevada, North Carolina, Nebraska, Hawaii, Utah, Florida. În 2014 va avea loc la Baltimore, în 2015 în Texas, în 2016 la Washington şi în 2017 în  Georgia. Bugetul total alocat organizării conferinţei este de aproximativ 300.000 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea