Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Delegație de elevi din Wasserburg – Germania, la un nou dialog cultural cu elevi ai Colegiului Național ,,David Prodan” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

S-a încheiat încă un an, al V-lea, de parteneriat mutual  între Colegiul National “David Prodan” Cugir și Școala Anton Heilingbrunner Realschule din Wasserburg – Germania, în cadrul proiectului: ,,Dialoguri culturale româno – germane”.

 Timp de o săptămână, o delegați germană formată din doisprezece elevi și doi profesori, Katharina Schraud și Veronica Huber au onorat Cugirul, motiv de bucurie pentru alți doisprezece elevi români și profesorii coordonatori ai acestui proiect.

Potrivit conducerii colegiului cugirean, a fost o săptămână plină de evenimente, activități comune, farmec și presărată cu lacrimi la despărțire în aeroport. Copiii au vizitat Salina Turda, Cetatea Alba Carolina, Castelul Corvinilor, orașul Sibiu, au participat la deschiderea oficială a Festivalului “Toamna Cugireană”, iar  în weekend s-au bucurat de un program organizat exclusiv de părinți și de activități propuse de aceștia la Arsenal Park,  la piscină sau în drumeții pe munte.

Delegația a fost invitată să viziteze STAR TRANSMISSION CUGIR, ocazie pentru elevii români să cunoască indeaproape viața economică a orașului, oportunitate pentru elevii germani care studiază la o școală cu profil tehnic în Wasserburg. Copiii grmani au avut ocazia de a învăța să danseze românește alături de profesorul Ioan  Buda și de membrii Ansamblului ,,Câmpul Pâinii” din Vinerea.

Ca fiecare mobilitate, și cea de anul acesta s-a încheiat cu redactarea unui produs final – o descriere  însoțită de  imagini, intitulată – ,,Cel mai frumos moment al meu în România”. Ca întotdeauna, delegația a fost oaspete de onoare la Primăria Orașului Cugir unde primarul Adrian Teban le-a prezentat elevilor și profesorilor istoricul și proiectele orașului și le-a solicitat elevilor să se imagineze primari pentru o zi având posibilitatea să-și prezinte ideile lor.

Seara romănească, organizată de părinți la Sala de festivități a Casei de Cultură a încheiat frumos și cu succes săptămâna petrecută de cei din Wasserburg la Cugir : Trupa Amurg – Attila Doszlop, dansatorii și totodată profesorii de dans pentru elevii din proiect Radu Stoian și Bianca Vesa au asigurat o atmosferă deosebită și prietenească pe tot parcursul serii. Copiii nemți au oferit flori familiilor gazdă și le-au mulțumit pentru ospitalitatea și primirea lor călduroasă.

În ultima seară, în aeroport, copiii și-au spus emoționați “pe curând”. În mai 2018, delegația din Cugir va fi oaspete la Wasserburg unde partenerii germani  o vor aștepta cu aceeași emoție, Va fi o săptămână plină de activități și experiențe noi, de data aceasta propuse și organizate de partea germană.

Echipa de proiect formată din profesorii Maria-Cristina Pătroescu, Lilica Vanț, Ioana Scânteie  și directorul colegiului prof. Ionela Cozmescu adresează mulțumiri părinților elevilor, care le-au fost gazdă oaspeților germani, autorităților locale și tuturor celor care într-un mod sau altul au contribuit la reușita acestei mobilități. Aceleași sincere mulțumiri le adresează și primarului orașului, Adrian Teban care susține în continuare acesastă înfrățire și sprijină acest proiect de parteneriat. (C.P.)

[nggallery id=4618]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea