Rămâi conectat

Monden-Clubbing

FOTO| Degustare de vinuri Lacerta, în localul Gavroche Cafe Brasserie din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gavroche Cafe Braserie și-a întâmpinat în această seară clienții cu o mare surpriză, un eveniment rar întâlnit în Orașul Unirii. A fost vorba de o degustare de vinuri românești, din gama Lacerta. Gazda serii a fost Bogdan Raul Todor, un somelier de exceptie, cunoscător al vinului de calitate și nu numai, care a prezentat celor aproximativ 50 de persoane prezente, patru tipuri de vinuri, două roșii, respectiv două albe.

După cum este obiceiul la astfel de evenimente, somelierul a început prin a prezenta istoria vinului, care a ieșit pe piață în anul 2010. Nu au lipsit ingredientele unui astfel de eveniment, brânzeturi, fructe uscate și boabe de cafea, pentru ca fiecare tip de vin să fie primit la adevărata valoare, cu o analiză corectă din punct de vedere olfactiv, gustativ și de ce nu, vizual. Dar haideți să vorbim câte puțin despre vinurile degustate, care au intrat de astăzi, într-un mod oficial, spre comercializare, în localul Gavroche.

Sauvignon Blanc 2011:

Vin alb, sec cu reflexe galben-verzui, cu aromă de grapefruit, ananas și flori de viță de vie. Gustul este vioi și citric dar în același timp intens si lung. Temperatura optima de consum este de 8-10 °C. Recomandat cu preparate din peste, pui, salate.

Chardonnay 2010:

Vin sec cu personalitate puternică, cu aroma de citrice, banana și fructe tropicale. În gust se regăsesc nuanțe de unt proaspăt. Temperatura optima de consum: 8-10 °C. este recomandat cu pui și pește la grătar, fructe de mare, carne albă, brânzeturi.

Merlot 2010:

Este un vin cu o culoare roșie intensă, cu aromă elegantă de zmeură și fructe de pădure negre. Temperatura optimă de consum este 17-19 °C, fiind recomandat cu carne roșie, carne de curcan și brânzeturi afumate.

Cabernet Sauvignon/Shiraz 2010:

Vin cu o culoare roșie intensă, cu aromă fructuoasă de menta, smochina, cireșe și mure. Temperatura optima de consum este între 17-19 °C și este recomandat cu carne roșie, în special vânat, brânzeturi puternic aromate și ciocolată.

După cum a precizat somelierul, viața vinului este ca și a omului, urcă din punct de vedere calitativ și scade odată cu trecerea timpului.

Un vin bun, poate face diferența.

[nggallery id=872]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Fall Guy / Cascadorull Avanpremiera Regia: David Leitch Cu: Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer Gen Film: Actiune, Drama Durată: 119 min Rating: AP 12 Este cascador și, la fel ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea