Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Cupa României la șah rapid, de la Alba Iulia – Politehnica Iași, la feminin și CSM Baia Mare, la masculin, conduc după prima zi de concurs

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cupa Romaniei la sah rapid pe echipe a debutat sambata dimineata la Alba Iulia, la startul competiei gazduite de Hotelul Transilvania fiind prezente 18 echipe de seniori si 4 echipe de senioare. Festivitatea de deschidere a inceput cu intonarea imnului national, pentru acest moment solemn fiind invitata tanara interpreta de muzica populara Ana Maria Gligor, si a fost urmata de alocutiunile presedintelui Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel, secretarului general al Federatiei Romane de Sah, Vladimir Danilov, directorului Fundatiei Comunitare Alba, Dorin Sava si cea a vicepresedintelui Asociatiei Judetene de Sah Alba, Marius Ceteras, care au urat bun venit participantilor in municipiul Alba Iulia.

Dupa desfasurarea rundelor programate in prima zi de concurs, in competitia feminina conduce Politehnica Iasi, care a reusit sa castige meciul direct impotriva fetelor de la CSM Bucuresti cu 2-1. Lupta pentru cupa nu este inca decisa, deoarece in ultima runda va avea loc meciul retur dintre cele doua echipe, care poate rasturna situatia in clasament.

In turneul masculin, dupa desfasurarea a 6 runde in fruntea clasamentului s-a instalat CSM Baia Mare, echipa pentru care la prima masa joaca letonul Alexei Shirov, fost vicecampion mondial la sah in 2000 si unul dintre cei mai buni jucatori din lume din ultimele doua decenii. Baimarenii au 5 victorii, dintre care una extrem de importanta impotriva AEM Luxten Timisoara, si un singur meci egal contra echipei Medicina Timisoara. Pe locul secund se afla AEM Luxten Timisoara cu 5 victorii si o infrangere, podiumul provizoriu fiind completat de Medicina Timisoara cu 4 victorii, un meci egal si o infrangere. In spatele trioului fruntas se afla Politehnica Iasi, Vados Arad si, o frumoasa surpriza, Sah Club Cugir, toate cu 4 victorii si 2 infrangeri.

Ultimele 3 runde sunt programate duminica intre orele 10 si 13. Cupa Romaniei este organizata de Federatia Romana de Sah si Asociatia Judeteana de Sah Alba, cu sprijinul Primariei Municipiului Alba Iulia, Hotel Transilvania, DGASPC Alba, Muzeul Unirii Alba Iulia, Ziarul Unirea, Fundatia Comunitara Alba, Florea Grup SA, Vertical Graphic, SC Energo Impex SRL si SC Iomir SRL.

[nggallery id=3999]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea