Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: “Cupa Regelui”, turneul internațional de polo la Alba Iulia: CH Košice și PVK Vrútky (Slovacia), învingătoare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bazinul Olimpic din Cetatea Marii Uniri a fost gazdă, timp de 3 zile, a turneului internațional de polo Cupa Regelui (“King’s Cup”), manifestare sportivă inclusă în calendarului evenimentelor prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la Încoronare.

A fost prima ediție a unei competiții ce se dorește a deveni o permanență la Alba Iulia, organizarea la superlativ fiind remarcată de reprezentanții cluburilor prezente. La start au fost 6 echipe la feminin și alte 6 la masculin, cu participare din țara noastră, CSM Unirea Alba Iulia, clubul organizator (ce merită felicitări pentru inițiativă), Viitorul Cluj-Napoca și Triumf București, Slovacia (PVK Vrútky și Cervena Hviezda Košice), Moldova (Victoria Chișinău, Delfin Chișinău) și Bulgaria (Arena Burgas). În 2022, învingătoare au fost echipele din Slovacia, Cervena Hviezda Košice (a câștigat, detașat, toate întâlnirile) – feminin și PVK Vrútky – la masculin (tot 5 succese, decisv fiind cel la limită, 9-8 cu Arena Burgas), podiumul fiind completat, în ordine, de CSM Unirea Alba Iulia (locul 2) și PVK Vrútky (locul 3) – la feminin, respectiv Arena Burgas (locul 2) și CSM Unirea Alba Iulia (locul 3, la masculin).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*CSM Unirea Alba Iulia, trei premii individuale

Festivitatea de premiere, derulată în fața unei tribune pline, a fost precedată de imnurile țărilor participante (România, Republica Moldova, Bulgaria, Slovacia), dar și de Imnul Regal. Trofeele, medaliile și plachetele de participare au fost înmânate de către Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, reprezentanții CS Municipal Unirea Alba Iulia (director Radu Mircea Urcan) și principele Nicolae, nepotul regelui Mihai al României.

S-au mai acordat distincții individuale, după cum urmează: *feminin: Amalia Novăcean (CSM Unirea Alba Iulia) – golgheter, Dorofeea Vîrtosu (CSM Unirea Alba Iulia) – cel mai bun jucător, Ivana Kendrova (Cervena Hviezda Košice) – cel mai bun portar; *masculin: Michael Petrof (Arena Burgas) – golgheter, Piotr Usaciov (CSM Unirea Alba Iulia) – cel mai bun jucător, Valentin Holbura (Triumf București) – cel mai bun portar.

Rezultatele înregistrate de CSM Unirea Alba Iulia (antrenori Ovidiu și Dorin Pocol):

*feminin: 11-8 cu Triumf București, 4-16 cu CH Košice, 10-7 cu Arena Burgas, 11-7 cu Victoria Chișinău și 13-9 cu PVK Vrútky; *masculin: 12-6 cu Triumf București, 12-5 cu Viitorul Cluj, 6-15 cu Arena Burgas, 13-8 cu Delfin Chișinău și 1-7 cu PVK Vrútky


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea