Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: ”Cupa Primăverii” și ”Cupa Prieteniei” la fotbal, întâlniri sportive între copiii din Centrele de zi din Războieni și Silivaș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La inițiativa preotului Lucian Șușu, din Parohia Războieni – Cetate, care coordonează și Așezământul Social “Sfântul Serafim de Sarov” din comunitate, s-a organizat o întalnire între copiii de la Centrul de Zi din Războieni si copiii de la Centrul de Zi “Sfânta Filofteia” din Silivaș.

Copiii au primit cu mare bucurie vestea și s-au întâlnit la finalul lunii februarie la Războieni; s-au organizat ateliere de lucru pentru fete, care au confecționat felicitări de primăvară și mărțișoare. Băieții s-au împărțit pe echipe și au jucat un meci amical de fotbal. La final, și-au propus să se mai întâlnească.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel s-a născut idea organizării unor întâlniri periodice între acești copii, încercând să-i motivăm pentru un comportament civilizat la contactul cu persoane din afara mediului lor.

A doua întâlnire a avut loc chiar de 1 martie, tot la Războieni, când s-a pus în joc “Cupa Primăverii”.

După servirea prânzului în comun, echipele celor două centre, din Războieni și din Silivaș, s-au deplasat pe terenul de fotbal, insoțiți de educatori, asistenți sociali, profesori, dar și de galeria fetelor! Arbitru a fost dl învățător Nicolae Keresztesi, educator la Centrul din Silivaș.

Cupa a fost râvnită de toți și a ajuns, după scorul de 3-1, în mâinile  echipei de la Silivaș. Copiii au jucat cu determinare, dar fără agresiuni și supărare, înțelegând cu toții că importantă e participarea și activitatea sportivă în sine. La finalul întâlnirii, toți copiii au fost premiați cu dulciuri prin grija părintelui Șușu Lucian.

Și pentru că băieții au prins gustul întrecerilor, și pentru că aceste acțiuni unesc și motivează, s-a organizat o întâlnire tot sub forma unei întreceri la fotbal, între echipele de la Centrul de Zi “Sfânta Filofteia” din Silivaș și cei de la Centrul de Zi “Sfântul Nectarie” din Vama-Seacă.

Copiii din Silivaș s-au deplasat la Vama – Seacă, unde au fost așteptați cu bucurie de părintele Bogdan Șalariu, care i-a poftit mai întâi să servească prânzul.

Întrecerea de la Vama-Seacă a avut loc in 7 martie, a fost organizată de părintele Bogdan Șalariu, care a pus în joc “Cupa Prieteniei” ; arbitru a fost  Alin Cociș, cunoscut în lumea fotbalului local. Cu scorul de 2-0, copiii din Silivaș au câștigat întrecerea și și-au așezat la loc de cinste încă un trofeu!

La finalul întâlnirii, părintele Bogdan Șalariu a avut un cuvânt de învățătura și a împărțit daruri tuturor copiilor; s-au propus și alte întâlniri între copiii centrelor de zi din zonă, spre fericirea copiilor!

Amintim că toate întrecerile sportive organizate au stat sub semnul fair-play-ului, promovând în rândul copiilor dezvoltarea spiritului de echipă, voință, încrederea în sine, valorificând astfel trăsături pozitive de caracter. Ceea ce este însă mai important e că acești copii servesc o masă caldă împreună și se roagă împreună la fiecare întâlnire!

”Cu gândul că aceste întâlniri sunt plăcute de copii și că au valoare educativă, ne mobilizăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru un campionat între centrele din zonă”, a  declarat preot Lucian Șușu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea