Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO. Cum va arăta viitoarea zonă de agrement cu debarcader de pe malul râului Mureş, la Alba Iulia. Proiectul a fost aprobat spre finanțare și intră în procedurile de contractare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O zonă de agrement cu debarcader va fi amenajată pe malul râului Mureş, la Alba Iulia. Proiectul a fost aprobat spre finanțare și intră în procedurile de contractare. 

Zona de agrement și activități sportive va fi amenajată pe malul râului Mureş, în apropierea podului rutier ce asigură legătura între Alba Iulia şi Sebeş.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Este vorba despre zona folosită de localnici pentru scăldat în sezonul cald şi cea în care se organizează în fiecare an, în luna august, concursul de canotci Rowmania. Consiliul local a aprobat vineri, 22 martie, proiectul de hotărâre care prevede o investiţie în valoare de 400.000 de lei.

Accesul spre zona propusă se face din strada Regiment V Vânători, pe dig până la amplasament. Investiţie include amenajarea căii de acces auto, locuri de parcare cu piatră spartă, platformă de debarcare pentru caiac şi canotcă, platformă de acces cu peridocul pentru lansarea la apă a bărcilor, sistem de iluminat, nivelarea terenului şi plantare de specii potrivite malurilor de apă.

Platforma debarcader şi garare ambarcaţiuni şi peridoc va avea 123,75 mp, iar platforma administrativă, podul de legătură şi acces are o suprafaţă de 903 mp, în total 1.220 mp. Va fi montată o “structură metalică plutitoare şi mobilă care să urmărească cotele apelor şi care să deservească relaţia pontoon-apă identic de fiecare dată”, se arată în documentaţie.

Investiţia este de 407.159,01 lei cu TVA, din care lucrări de construcţii-montaj 305.543,73 lei cu TVA.

Banii ar urma să fie accesaţi din Măsura 2 – consolidarea şi diversificarea activităţilor în zona de pescuit şi acvacultură, finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020, prin intermediul Asociaţiei FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi afluenţilor acestora.

Un proiect similar, dar mai complex, va fi implementat de adminsitraţia locală a comunei Ciugud, în amonte cu circa 4 kilometri faţă de zona municipiului Alba Iulia şi va avea aceeaşi sursă de finanţare.

[nggallery id=7152]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea