FOTO: Cugirul și-a comemorat eroii martiri de la Revoluția din 1989. Slujbe religioase și depuneri de coroane de flori

eroii martiri comemorati la Cugir32La Cugir, ceremonia de comemorare a eroilor Revoluției a început luni, la ora 12.30, la sediul Poliției Cugir, locul unde  în urmă cu 26 de ani, au fost uciși în mod barbar, comandantul Miliției de atunci, căpitanul Valentin Pop și subofițerul Ilie Staicu.

În memoria celor doi lucrători ai Ministerului de Interne a avut loc o slujbă religioasă oficiată de preotul paroh Pintea Dumitrean la care au luat parte oficialități județene și locale, reprezentanți ai revoluționarilor, ai partidelor politice, lucrători ai Poliției orașului Cugir, precum și ai familiilor celor care au pierit în timpul tragicelor evenimente din seara de 21 Decembrie 1989.

ELIT

La troița din curtea sediului Poliției au depus coroane de flori subprefectul Cornel Murg, viceprimarul Horia Rotche, Chestorul principal de poliție, Ioan Nicolae Căbulea- șeful I.P.J. Alba, Comisarul șef Milu Todea – șeful Poliției Cugir, grupa de jandarmi din Cugir, Asociația 21 Decembrie 1989 Cugir, Organizația Cugir a P.S.D.

Evenimentul de comemorare a eroilor căzuți la Revoluție a continuat la ora 14.00, la troița din fața Primăriei Cugir. Momentul a fost deschis în prezența a circa 80 de participanți, prin intonarea Imnului Național al României. Au fost depuse și aici coroane de flori din partea: Instituției Prefectului, Consiliului Județean Alba, Asociației de revoluționari „21 Decembrie 1989”, Primăriei Cugir, Consiliului Local Cugir, precum și a formațiunilor politice din orașul Cugir.

Mihail David - 2020

Manifestarea de comemorare s-a încheiat cu o slujbă de pomenire a eroilor martiri oficiată de preotul greco-catolic Viorel Codrea.

(C.P.)

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Hancas Viorel 22 decembrie 2015 at 0:38

Dumnezeu s-ai odihneasca.

Un sarac 22 decembrie 2015 at 9:40

Au murit ca sa plece de la putere cativa comunisti cu dacii 1300 care au fost inlocuiti cu o ceata uriasa de multimiliardari (penelisti,pesedisti,pedisti,etc.). Cinste eroilor !

Ghita 22 decembrie 2015 at 18:50

Frumos gest, pentru Armata Romana, dupa ce le-a „mosit”, moartea, ii comemoreaza! Nea Iancule, cat de actual esti!

gica 25 decembrie 2015 at 9:01

Intrebare pt organele statului : – Cum pot fi declarati eroi doi militieni care au fost ucisi de revolutionari nu de securisti ??? Poate au fost ucisi pt modul barbar cum s-au purtat ei pana in 89, batai abuzuri violuri, doar stim cum se purtau militieni pe vremea aceea si oricum ei nu credeau in d-zeu asta fiind cerinta de baza pt a fi militian. Plus ca e veselie mare in poze dupa cum se vede. Azi maine si Ceausescu poate fi declarat erou-martir al revolutiei doar a fost un participant activ si a fost ucis din cauza asta.( el chiar merita), doar sa mai treca 25 ani !!! pana atunci invatam ca toate leprele jigodiile si bestiile au fost eroi.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...