Rămâi conectat

Cultură Educație

Foto Cugir: Peste 300 de elevi și dascăli au luat parte la ,,Marșul cărților și cititorilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 20 aprilie, s-a desfășurat la Cugir prima ediție a ,,Marșului cărților și cititorilor, activitate subscrisă proiectului național al Bibliotecii Naționale din România în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Casa Corpului Didactic Alba. Cu ocazia Zilei Mondiale a cărții, a dreptului de autor și al bibliotecarilor, eveniment celebrat în fiecare an pe 23 aprilie.

marsul cartilor013Peste 300 de elevi și dascăli ai instituțiilor școlare ale Cugirului s-au strâns sub semnul dragostei de carte, al învățăturii și al promovării lecturii. Scandând lozinci precum ,,Noi citim și gândim, ,,Școala noastră o iubim” sau ,,Citesc, deci exist”!, elevii participanți la marș au împărțit trecătorilor baloane inscripționate și cateva sute de cărți, pliante și fluturași creați chiar de ei, conținând citate care să inspire spre dragostea de carte și să atragă publicul larg spre lectură.

Toate instituțiile participante la marș au susținut la final un program artistic la Casa de Cultură a orașului Cugir, sprijiniți fiind în acest sens de dna director Rodica Florea. Elevii Colegiului Tehnic ,,I.D. Lăzărescu” însoțiți de profesorii Ionuț Iancu, Diana Roșu și Alina Cărpinișan au recitat poezii dedicate iubirii de carte, iar cei ai Școlii Gimnaziale ,,Singidava” au susținut două scenete ,,Five o clock” și ,,Ce-și face omul cu mâna lui”, pregătite împreună cu profesoarele Nicoleta Văsuți, Bogdana Sabău și Florica Adam.

Grupul ,, Mlădițe cugirene al Scolii Gen. Nr 3 pregătit de profesoarele Ionela Popa și Luminița Zgubea au cântat piesa ,,Mult e dulce și frumoasă”. Programul artistic s-a încheiat cu prestația grupului ,, Aprentis” condus de profesorul Călin Furdui de la Colegiul ,,David Prodan”, care a încântat publicul cu piesele ,, Bieții lampagii” și ,,Dor de Eminescu”.

Au fost alături de elevi, directorii instituțiilor amintite: prof. dr. Alexandru Micaciu, Ionela Cozmescu, Stela Țîrlea, Rozalia Mihu și Floarea Vlasea.

Marșul a fost organizat cu susținerea Primăriei, Casei de cultură și al forțelor de ordine locală-Jandarmeria și Poliția, cărora organizatorii marșului, profesoarele Tatiana Ungurianu și Cristina Pătroescu de la Colegiul Național ,,David Prodan, le mulțumesc pe această cale pentru sprijinul acordat. (C.P.)

[nggallery id=1979]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea