Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Cugir/ ,,Marșul Tăcerii” – Campanie de conștientizare a fenomenului violenței

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul „Fii un zid, Nu face un zid!” ediţia a II-a, a campaniei de conştientizare a fenomenului violenţei, s-a derulat în perioada 19 noiembrie – 10 decembrie, în cadrul căruia au avut loc mai multe acţiuni de informare în licee şi școli gimnaziale din Cugir și Vinerea, precum și la ,,Centrul de zi pentru persoane vârstnice” din Cugir.

De amintit că, în data de 22.11.2018 s-a organizat la sediul Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale un workshop la care au participat profesori din Cugir şi Vinerea, întâlnirea având drept scop evidenţierea importanţei cadrului didactic în prevenirea fenomenului violenţei în familie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform calendarului de acțiuni, în 07.12.2018 la sediul Centrului Cultural Cugir a fost programat simpozionul „Aspecte legale şi practice în dezvoltarea parteneriatului public-privat în domeniul violenţei în familie.  Acțiunea organizată luni, 10 decembrie, a început cu un spectacol artistic desfășuat la Centrului Cultural Cugir.

Au prezentat programe artistice, Fanfara de Copii a Asociației „RomGal” Cugir, Grupul vocal „Anotimpuri” al Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir  și actorii Cercului de Teatru al Centrului de Cultură Cugir. Tot luni, reprezentanții SPAS Cugir, organizatorii evenimentului, elevi și cadre didactice, precum și cetățeni ai orașului, s-au alăturat demrsului, participând la un „marș al tăcerii împotriva violenței domestice”.

Participanții au pornit cu pancarte, pliante și baloane albe, pe traseul Centrul Cultural Cugir, strada ,,21 Decembrie 1989”, Bulevardul Alexandru Sahia – Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir.

,,În ciuda faptului că generația de mâine trăiește într-un contex socio-familial mult mai violent decât cel în care am trăit noi, există mereu speranța că tot ceea ce este mai uman în noi își va găsi, la momentul oportun, ecou în copiii pe care azi ni-i dorim învățăcei”, ne-a declarat Carmen Sulincean, asistent în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială Cugir.

         (C.P.)

[nggallery id=6566]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, vizită la Parlamentul European de la Bruxelles

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, vizită la Parlamentul European de la Bruxelles Săptămâna trecută, un grup de 13 elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, coordonați de doamnele profesoare Todor Cornelia si Crișan Monica au fost beneficiarii unei mobilități de grup la Charberoi și Bruxelles, Belgia, mobilitate finanțată de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea