Rămâi conectat

Actualitate

FOTO Cugir: Manifestare dedicată Zilei Internaţionale a Romilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sala de festivităţi de la sediul „Baia Socială” din Cugir a găzduit sâmbătă, un eveniment cu câteva activităţi interesante ce fac parte dintr-un proiect, destinat romilor, intitulat: „Ziua de 8 aprilie, văzută prin ochii copiilor romi”. 

Manifestarea la care şi-au adus contribuţia Ada Crişan – în calitate de coordonator activitate Centrul de informare şi consiliere pentru etnia romă, din cadrul SPAS Cugir şi Cristinel Roman-asistent social pe problemele romilor şi care a adunat 36 de copii din şcolile gimnaziale şi liceele din Cugir, precum şi părinţi sau bunici ai acestora.

Tema reuniunii a constituit-o realizarea unor miniateliere de lucru, prin care elevii să exprime grafic, imagini care să sugereze ce doresc să ajungă atunci când vor deveni adulţi.  A fost un fel de competiţie în cadrul căreia copiii s-au străduit să deseneze aşa cum au ştiut mai bine, portrete de medici, învăţători, profesori, asistenţi medicali, fotbalişti, cântăreţi, etc. Cei mai buni dintre ei au fost premiaţi cu cadouri constând în cărţi, rechizite CD-uri, diplome şi dulciuri.

Întreaga atmosferă a fost întreţinută de recitalul sutinut de către o parte a membrilor Fanfarei „Transilvania”, din Cugir, avându-l ca invitat special pe instrumentistul Nicolae Gălan din Galaţi, care au interpretat mai multe cântece cu specific ţigănesc dintre care nu a lipsit populară melodie „Jelem, jelem”, devenită imnul internaţional al rromilor.

Pentru susţinerea acestui demers s-a constituit, potrivit dnei Ada Crişan, un parteneriat: SPAS Cugir, Casa de Cultură din Cugir şi Alternativa socială „Milenium”Cugir. În cursul zilei de azi, pe arena de sport de la Colegiul „ID Lăzărescu” şi sala de sport de la Şcoala Gimnazială nr. 3 vor avea loc întreceri sportive între tinerii de etnie romă din Cugir.

De reamintit că, Ziua Internaţională a Romilor se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 8 aprilie, decizie luată la Londra, în 1971, la primul congres internaţional al romilor. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii. Dragobete, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea