Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Cugir: Compania italiană „Techno Plast” şi-a început parţial activitatea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două hale spaţioase de la Uzina Mecanică Cugir, în suprafaţă de cca 6000 mp, unde cu mai mulţi ani în urmă se fabricau maşini unelte speciale şi cuplaje electromagnetice şi-au găsit, graţie unui investitor străin, utilitatea şi implicit salvarea de la degradarea totală.
Compania italiană „Techno Plast” SRL a demarat încă din noiembrie anul trecut lucrările la amenajarea a ceea ce urmează să fie una din importantele fabrici de injecţie mase plastice pentru industria auto şi electrocasnică ce va oferi locuri de muncă pentru cca 300 de persoane.

 O investiţie de peste 1 milion de euro care înseamnă lucrări de reabilitare clădiri, implicare destul de costisitoare, menită să creeze un cadru propice pentru dezvoltarea activităţilor de producţie, specifice unei unităţi comerciale care se respectă. Iar dacă se ia în calcul şi valoarea utilajelor noi, de ultimă generaţie, unele instalate deja, iar altele îşi aşteaptă rândul, ne putem imagina efortul făcut de investitor pentru a crea o firmă cât mai performantă.

Potrivit unor informaţii primite din partea unor salariaţi cu funcţii de răspundere, care lucrează în cadrul societăţii, una din hale a fost în mare parte amenajată, iar activitatea de fabricaţie a iceput deja pe câteva utilaje. Deocamdată, produsele executate reprezintă subansamble necesare pentru omologare, urmând ca pe parcurs să se treacă la fabricaţia de serie.

 Conform aceloraşi surse, contractul de închiriere a halelor a fost semnat pentru o perioadă de 1 an cu posibilitate de prelungire, dar există şi intenţia de cumpărare a celor două spaţii dacă se ajunge la un acord de ambele părţi.

Constantin Predescu

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Problema ciorilor a revenit odată cu primăvara. Cine o rezolvă?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Problema ciorilor a revenit odată cu primăvara. Cine o rezolvă? Problema ciorilor din municipiul Aiud și din alte administrații locale nu este nouă, ea revine în fiecare iarnă și primăvară. Dacă te plimbi prin locurile în care mai există brazi, pini sau copaci mai înalți, ai parte de surprize neplăcute constând în disconforturi olfactive, sonore […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea