Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Cugir: Activitate informativă pentru prevenirea şi combaterea violenţei, desfăşurată de jandarmi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Şcoala Gimnazială ,,Singidava” Cugir a organizat joi, în cadrul programului din săptămâna ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun” activitatea ,,Cum crezi că e mai bine, micule cetăţean?”, un eveniment la care au luat parte 50 de elevi din clasele primare, a III-a şi a IV-a, pregătite de învăţătoarele Rozalia Mihu, Adriana Mărginean şi Elena Nasta.

Directorul şcolii prof. Monalisa Borza a invitat la manifestare, trei jandarmi conduşi de  şeful grupei locale, plutonier adjutant de jandarmi Ştefan Duru, care au avut drept misiune prezentarea unei teme informative cu titlul: ,,Prevenirea şi combaterea violenţei în şcoală”. O acţiune interactivă în cadrul căreia omul legii le-au vorbit celor mici despre fapte ce constituie contravenţii şi infracţiuni, cum se sancţionează încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Au fost prezentate de asemenea, aspecte pentru prevenirea delicventei juvenile, a absenteismului şcolar, a consumului de droguri şi alcool, s-a vorbit despre păstrarea unui comportament civilizat în şcoală şi societate. A fost o activitate care s-a dovedit atractivă şi prin faptul că grupa de jandarmi s-a prezentat şi cu o parte din echipamentul folosit în misiunile de luptă, o situaţie inedită pentru copii, care le-a stârnit curiozitatea şi interesul faţă de cele prezentate de oamenii legii.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea