Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU LPS Alba Iulia – Universitatea CSM Oradea 69-67 | Victorie dramatică şi echipa din Cetatea Marii Unirii iernează în fotoliul de lider

Dan HENEGAR

Publicat

în

csu-lps-alba-iulia-universitatea-oradea-25CSU LPS Alba a câştigat dramatic ultima partidă a acestui an, acasă cu Universitatea CSM Oradea, într-un presupus derby, scor 69-67 (28-18, 12-16, 17-14, 12-19), după mari emoţii şi un final încărcat de suspans.

După ce a câştigat  acest joc tensionat, CSU LPS Alba Iulia va ierna pe  prima poziţie, cu 15 puncte, cu 7 victorii din cele 8 meciuri disputate.

Într-o atmosferă de anonimat, cu puţin peste 60 de spectatori în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, partida a început cu un moment de uluială, cu elevele lui Nicuşor Marcu atacând înspre propriul coş! A fost parcă faza elocventă pentru ce s-a întâmplat cu CSU Alba Iulia care a trăit mari emoţii într-un final dramatic, după o evoluţie oscilantă şi multe emoţii.

*Nicuşor Marcu: „O victorie greu obţinută, după o evoluţie oscilantă”

Am obţinut greu victoria, dar a fost una meritată. Ştiam ce ne aşteaptă, Oradea având în efectiv 7 senioare, dintre care o parte au evoluat în Liga Naţională. Ne-au lipsit şi două jucătoare, Andreea Fleșer şi Iuliana Petrifălean, accidentate, iar aceasta au contat. În timpul partidei au existat oscilaţii foarte mari în evoluţia noastră, am alternat momentele bune, cu cele mai puţin reuşite, vârsta jucătoarelor punându-şi amprenta din plin„, a precizat antrenorul Nicuşor Marcu.

În rest, baschet de nivel modest între două pretendente la revenirea în elita feminină, CSU LPS Alba Iulia fiind chinuită de o replică aspră. Oaspetele au ţinut aproape până la mijlocul sfertului inagural, când au şi condus la un punct. Elevele lui Marcu au făcut mai puţine greşeli şi şi-au adjudecat primul parţial, scor 28-18, însă în următoarele 10 minute au scăzut ritmul şi diferenţa s-a redus, la mijlocul întâlnirii scorul fiind 40-34.

*Echilibru şi emoţii în final

Partida nu era tranşată, ba dimpotrivă, cursa de urmărire a vizitatoarelor producând emoţii pentru gruparea albaiuliană, care s-a văzut presată, CSM Oradea ajungând la un singur punct (41-42). N-a fost decât o simplă tresărire de orgoliu, întrucât CSU LPS Alba Iulia a simţit pericolul şi-a reglat angrenajul şi după câteva minute excelente a avut iarăşi un avans liniştitor: 56-42.

Zarurile nu erau însă aruncate, deoarece înaintea ultimului sfert, avantajul nu era deloc liniştitor, numai 9 puncte în contul gazdelor, 57-48. S-a jucat în continuare cu sufletul la gură, cu ambele combatante ratând nepermis de sub panou şi cu CSU LPS în suferinţă maximă (un singur punct înscris în 4 minute!), simţind în ceafă revenirea oponentelor, ce au strâns periculos scorul şi iarăşi s-au apropiat la un singur punct, 58-57, când mai erau 7 minute din meci. Ba mai mult, degringolada din tabăra gazdelor a fost speculată prompt de echipa orădeană, ce s-a instalat la timonă şi s-a distanţat pe tabelă, ajungând să conducă cu 63-58!

Dramatismul a continuat, CSU Alba Iulia a reuşit să egaleze, 65-65, pentru un final incendiar, în care cine a avut nervii mai tari a reuşit să câştige. Ivaşcu a ratat două libere şi posibilitatea să-şi aducă echipa în avantaj cu 50 de secunde unui final strâns.

 

Cu duetul Plăviţiu – Walter în prim planul acţiunilor ofensive, elevele lui Nicuşor Marcu au reuşit să anihileze diferenţa de talie şi să se impună, chiar dacă la o diferenţă mai mică decât la Oradea (71-51).

Următoarea confruntare va fi pentru CSU LPS Alba Iulia în 15 ianuarie 2017, în deplasare cu BC Timişoara, o altă contracandidată la promovare.

Au marcat: Georgiana Plăviţiu – 18 puncte, Kelly Walter – 17, Alexandra Bobar – 14, Florina Rusu – 9, Adina Ivaşcu – 6, Daniela Enache – 3, Alexandra Boţan – 2.

[nggallery id=3173]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea