Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU LPS Alba Iulia – Universitatea 2 Cluj-Napoca 54-73 | Evoluție modestă a pretendentei la promovare și eșec în derby

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU LPS Alba Iulia a dezamăgit la ultima partidă acasă din cadrul sezonului regulat, suferind întâiul eșec intern al stagiunii, în derby-ul primelor două clasate, cu Universitatea 2 Cluj, scor 54-73 (14-14, 12-21, 11-23, 17-15)

Formația lui Nicușor Marcu nu a reușit astfel să-și ia revanșa în compania tinerei formații clujene, ce i-a administrat o înfrângere aspră în tur (38-69), CSU LPS Alba Iulia suferind și întâiul insucces din 2017. Un semnal de alarmă pentru pretendenta la accederea în eșalonul fruntaș, ce a înregistrat o aspră corecție, un veritabil duș rece.

*Arbitraj contestat

Prestații modeste ale ambelor combatante, multe faze încâlcite, erori nepermise, greșeli sub panou, cam așa s-ar traduce un meci al orgoliilor. Adăugați aici și o prestație ciudată a arbitrilor, contestați în repetate rânduri cu decizii ce au enervat ambele tabere și întregiți imaginea unui joc precum proverbul „la pomul lăudat”… Iritat la un moment dat, Nicușor Marcu a amenințat că va retrage echipa de pe teren!

*Sfertul al doilea, dezamăgitor!

Primele 10 minute au fost în zodia echilibrului, cu ambele formații aflându-se pe rând la conducere, însă până la urmă sfertul inaugural s-a încheiat la egalitate, după un joc modest. Cu un 0-7 în startul sfertului al doilea și cu Kelly Walter ce nu s-a regăsit, CSU LPS Alba Iulia a capotat în acest interval de timp, fiind o echipă în suferință, cu deficiențe exploatate din plin de oponente, ce au intert cu un avantaj considerabil la pauza mare: 35-26.

*Dezastrul a continuat…

La fel de prost s-a prezentat CSU LPS Alba Iulia și la reluare, „U” Cluj distanțându-se categoric, chiar la 21 de puncte, scor 56-35, soarta întâlnirii fiind tranșată! Vizitatoarele au dominat copios, profitând de căderea inexplicabilă a adversarelor, ce au continuat să se prezinte departe de pretenții.

În ultimul parțial, CSU LPS Alba Iulia a dat semne de revenire și s-a apropiat în două rânduri la minus „13”, dar eliminarea „vedetei” Kelly Walter, pentru 5 greșeli personale a însemnat lovitura decisivă.  Clujul a mizat iarăși pe primul „5” și lucrurile au reintrat în făgașul firesc…

După acest ultim meci din cadrul primei faze a eșalonului secund, urmează două săptămâni de pauză, la finele lunii debutând turneul semifinal, în care CSU LPS Alba Iulia pleacă cu 8 puncte (maximum), în fața contracandidatelor SCM Timișoara și CSM Oradea. În această fază, adversarele formației din Cetatea Marii Uniri vor fi Rapid București, Agronomia București, CSS Ploiești și KSE Tg. Secuiesc.

Cu 10 victorii din 12 posibile, formația condusă de Nicușor Marcu a strâns 22 de puncte, terminând prima fază pe locul secund, fiind deja calificată la turneul semifinal pentru promovarea în Liga Națională.

Pentru CSU LPS Alba Iulia au înscris Georgiana Plăvițiu – 15 , Florina Rusu – 10, Alexandra Bobar – 9, Kelly Walter –  9 puncte, Adina Ivașcu –5 ,  Andreea Fleșer – 5 , Ionela Țetcu – un punct  au mai făcut parte din lot Iuliana Petrifălean, Teodora Petrescu, Alexandra Boțan.

[nggallery id=3387]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea