Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU LPS Alba Iulia, succes concludent la Oradea, în fieful unei contracandidate | Şi junioarele Under 18 s-au impus net la Sibiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

csu-oradea-csu-lps-alba-iulia-13Primul succes extern pentru CSU LPS Alba Iulia în Liga I de baschet feminin, echipa condusă de Nicuşor Marcu impunându-se la Oradea, în fieful unei contracandidate. Tânăra echipă albaiuliană a obținut cea de-a doua victorie stagională din tot atâtea meciuri disputate după ce a trecut în deplasare de Univ. CSM Oradea, cu scorul de 71-51 (17-14, 22-9, 24-13, 8-15), într-o partidă care a contat pentru etapa a treia a eșalonului secund de baschet feminin românesc.

Trupa antrenată de Nicușor Marcu a dominat disputa încă din primul minut, reușind să se desprindă încet, încet la o diferență tot mai mare pe tabelă, care a ajuns la un moment dat chiar la 30 de puncte, pentru ca în final ecartul să rămână de doar 20 de puncte, după o perioadă de relaxare a sportivelor de la CSU LPS în ultimele 5 minute ale jocului.

*Americanca Walter şi junioarele…

Principala marcatoare a partidei a venit tot de la oaspete și a fost americanca Kelly Walter, care a reușit 28 de puncte. Victoria formației din Alba Iulia a venit însă pe baza unui joc colectiv foarte reușit și o apărare agresivă, care a oprit exasperant ofensiva orădencelor. „A fost cel mai greu joc al campionatului, din punctul meu de vedere, întâlnind o echipă experimentată, cu talie, contracandidată la promovare. Am reuşit o victorie mare, felicit întreaga echipă, cu accent pe juniorele Fleşer, Bobar şi Ivaşcu, alături, bineînţeles, de Kelly Walter, ce a izbutit o prestaţie deosebită”, a declarat antrenorul Nicuşor Marcu. Marcatoarele echipei CSU LPS au fost: Kelly Walter – 28 de puncte, Adina Ivașcu – 14 puncte, Alexandra Bobar – 11 puncte, Georgiana Plăvițu – 9 puncte, Andreea Fleșer – 6 puncte, Iuliana Petrifălean – 2 puncte și Daniela Enache – un punct. Au mai evoluat: Iulia Taltabeț, Alexandra Boțan, Ionela Țetcu, Teodora Petrescu și Ioana Olariu.

CSU LPS ajunge astfel la cel de-al doilea succes în Liga 1, fiind neînvinsă și urmează să dispute următoarea partidă pe teren propriu, vineri, 4 noiembrie 2016, cu începere de la ora 12.00. Meciul cu Danzio Timişoara va avea loc în Sala de Sport Polivalentă a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, iar intrarea va fi liberă.

*Junioarele au câştigat detaşat la Sibiu

Cu o zi înainte, aceleaşi junioare, sub comanda lui Nicuşor Marcu s-au impus categoric în campionatul Under 18, câştigând disputa externă cu CSŞ Sibiu, scor 68-39 (16-17, 27-8, 8-2, 17-12). Pentru oaspete au marcat: Adina Ivaşcu – 18 puncte, Andreea Fleşer – 17 puncte, Alexandra Boţan – 16 puncte, Ionela Ţetcu – 11 puncte, Teodora Petrescu – 4 puncte, Bianca Burlacu – două puncte. LPS Alba Iulia va întâlni miercuri, 2 noiembrie, acasă pe Gloria Arad, la ora 10.00, un veritabil derby. În acest moment, 8 baschetbaliste evoluează în ambele formaţii, este vorba de Andreea Fleşer, Adina Ivaşcu, Alexandra Bobar, Ionela Ţetcu, Alexandra Boţan, Florina Rusu, Teodora Petrescu şi Ioana Olariu.

sursa foto: CSU Alba Iulia

[nggallery id=2902]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea