Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia s-a impus în faţa echipei Sepsi Sfântu Gheorghe cu 78-65 *Fetele lui Popov s-au dezlănţuit în al 4-lea sfert

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cel mai interesant duel al rundei cu numărul 7, s-a terminat cu victoria echipei CSU Alba Iulia. Trupa condusă de către Miroslav Popov a fost condusă până în sfertul al 4-lea, moment în care baschetbalistele universitare s-au dezlănţuit şi au reuşit să câştige o partidă extrem de dificilă în faţa propriilor suporteri. 

Cu această victorie, CSU Alba Iulia rămâne pe poziția a doua a clasamentului Ligii naționale de baschet, reușind până în acest moment 6 victorii și o singură înfrângere.  „Cred că diferența dintre meciul acesta și cel cu Arad a fost faptul că am jucat ca o echipă pe final. Pentru mine a fost un meci important, am fost încrezătoare în forțele mele și mi-a ieșit așa cum mi-am dorit. Sunt mulțumită de prestația mea și îmi dă multă încredere pentru viitor”, a apreciat Breanna Salley, ce a făcut cel mai bun joc de la revenirea la Alba Iulia.

13 puncte diferenţă. 78-65 a fost scorul final al partidei disputată astăzi în sala Universităţii din Alba Iulia între CSU Alba Iulia şi Sepsi Sf. Gheorghe. Pe sferturi scorul a arătat astfel: 19-22, 16-17, 18-16, 25-10. Baschetbalistele lui Miroslav Popov s-au trezit în ultima clipă şi au câştigat un meci extrem de important în faţa unui adversar puternic. Conduse la pauza mare, cu 39-35, după momente modeste de joc, albaiuliencele au avut ultimele 10 minute extraordinare (adversarele conduceau cu 55-53), interval care a însemnat realizarea unei victorii extrem de preţioase. În schimb Sepsi a avut în debutul sfertului al 3-lea, 3 minute în care nu a marcat, şi apot echipa lui Popov a zburdat spre un succes remarcabil, pentru care a suferit în primele trei „parţiale”

*Gruppo Arnsberg la înălţime

Pe lângă show-ul „pirotehnic” de lumni, oferit afară, în pauza mare, galeria „Gruppo Arnsberg” a orchestrat un spectacol desăvârşit şi în tribune. Meciul a debutat cu o coregrafie „tricoloră” oferită de ziarul Unirea, iar suporterii au scandat în repetate rânduri „Alba Iulia”, „România” şi „ţinutul secuiesc este pământ românesc”, rezultând o atmosferă deosebită în Sala Universităţii, în plus fiind afişat şi un mesaj sugestiv „1918” cu trimitere directă spre fanii vizitatori.

În ciuda diferenței finale destul de convingătoare de scor, CSU a început timid partida și a fost condusă încă din primele secunde, aflându-se în permanență în urmărirea adversarului, până în ultimul sfert pe care l-a dominat autoritar. Sfertul patru a fost însă unul fără istoric, dominat clar de gazde, care s-au impus autoritar cu 25-10 și și-au adjudecat victoria, obținând al șaselea succes stagional. În urma acestei victorii, scorul întâlnirilor directe cu Sepsi Sf. Gheorghe ajunge la 5-1 pentru CSU Alba Iulia, care a reușit performanța de a nu ceda niciun meci pe teren propriu împotriva trupei din județul Covasna. „Am început foarte timid partida și am jucat prost în apărare și atac. Am decis atunci să schimb primul cinci și am început încet, încet să revenim în meci. Echipa din Sf. Gheorghe a arătat că are valoare, însă pe final, în ultimul sfert, am aruncat foarte bine de la 3 puncte și ne-am apărat exemplar. Țin să îmi felicit jucătoarele pentru această victorie, dar și suporterii care au creat o atmosferă excepțională și ne-au ajutat enorm în obținerea acestui rezultat favorabil” , a precizat antrenorul Miroslav Popov.

*Duma îl laudă pe Popov

Un meci foarte greu,început slab în apărare și atac, însă din nou s-a văzut mâna antrenorului Miroslav Popov, care a reușit să schimbe echipa la un moment dat, a scos titularele, și s-a vazut rapid o îmbunătățire a jocului. Apoi am început să creștem treptat, iar ultimul sfert a fost fantastic, am dominat clar și am reușit să câștigăm acest meci important pentru clasament, dar și pentru moralul echipei„, a spus Bogdan Duma, preşedintele Consiliului de Administraţie al CSU Alba Iulia, echipă care miercuri are meci, la Alba Iulia, de la ora 18.00, în cupele europene, cu  echipa slovacă Piestanske Cajky

*Reed – din nou MVP-ul partidei

Cea mai eficientă jucătoare a partidei a fost Chastity Reed, de la CSU Alba Iulia, care a reușit 23 de puncte, 10 recuperări și 5 pase decisive, pentru un coeficient de eficiență de 30 de unități. Pentru CSU Alba Iulia au punctat: Reed – 23 de puncte (double-double, având şi 10 recuperări), Salley – 15 (o prestaţie excelentă), Brown – 14, Cadjo – 8, Toma – 8, Părău – 4, Vukoje – 3, Nagy – 2, respectiv Uiuiu 1 punct. Baschetbalistele din Cetatea Marii Uniri au fost încurajate pe întreaga durată a partidei de fanii veniţi la meci, care le-au împins spre victorie. CSU Alba Iulia a reuşit a 5-a victorie din 6 întâlniri în faţa echipei Sepsi Sf. Gheorghe.

Foto: Alexandra MATEŞ

[nggallery id=634]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea