Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – Olimpia Braşov 79-81, în derby-ul începutului de an în baschetul feminin | Examen ratat pentru echipa lui Popov

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia - Olimpia Brasov 30În derbyul începutului de an în baschetul feminin, CSU Alba Iulia – Olimpia Brașov, scor 79-81 (28-15, 20-25, 13-15, 18-26) în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, meci contând pentru etapa a 17-a a Ligii Naţionale de baschet feminin.

Finalul jocului a fost unul dramatic, după ce Olimpia Brașov a ajuns să conducă cu 81-79, cu 7 secunde înainte de sfârșit, oaspetele remontând spectaculos ecartul de pe tabelă.

*La un pas de bătaie!

După sfârșitul întâlnirii, au existat discuții aprinse între oficialii și antrenorii din cele două tabere, motivul fiind arbitrajul, contestat de fiecare echipă! Bogdan Duma, președintele CSU Alba Iulia a fost la un pas de încăierare cu Dan Calancea, antrenorul oaspeților, reproșându-i acestuia cuvintele grele, de genul „Mă faci idiot la mine acasă?”. Cei doi au fost despărțiți cu greu, în conflict intervenind inclusiv Miroslav Popov.

Prezența trioului transferat de la ICIM Arad a contat mult pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, acestea marcând împreună 35 de puncte.

Echipa lui Popov a avut primul cuvânt câștigând detașat sfertul inaugural: 28-15. Oaspetele au dat semne de revenire, au redus ecartul și la mijlocul meciului diferența era de numai 8 puncte: 48-40.

*Egalitatea s-a restabilt în sfertul al treilea

Brașovencele nu au renunțat însă, s-au agățat de meci, declansând o cursă de urmărire materializată cu obținerea egalității la mijlocul sfertului al treilea: 53-53. Însă de la 55-55, a urmat o serie fastă a gazdelor, ce au marcat 6 puncte la rând și au avut iar avantaj pe tabelă: 61-55, înaintea ultimelor 10 minute.

Dramatismul s-a păstrat și în sfertul de final, cu oaspetele nerenunțând niciun moment la luptă, elevele lui Popov au rezistat, iar soarta meciului a stat în cumpănă până în ultimele secunde.

*Nou-venitele și-au pus amprenta

Cu nou-venitele Swanta Dyer, Branika Hazovic în primul „5”, CSU Alba Iulia a început în trombă, instalându-se la timonă încă din primele secvențe. Între cei 250 de spectatori s-a regăsit și Marcel Urban, oficialul echipei ICIM Arad, ce le-a urmărit la lucru pe cele trei baschetbaliste transferate de Alba. Miroslav Popov nu s-a putut baza pe Sonia Ursu și Vannessa Abel, indisponibile, însă prestațiile celor două jucătoare de la Arad, mai ales a coordonatoarei Hazovic a adus un mare plus în exprimarea amfitrioanelor, Hazovic și Dyer nelăsând deloc să se simtă că sunt la meciul de debut la noua echipă.

*Duelul galeriilor… CSU

După foarte multă vreme, echipa lui Miroslav Popov a avut alături o galerie, care s-a duelat cu alți 10 suporteri brașoveni, sloganul la modă în ambele tabere fiind „CSU”

Studentele albaiuliene, poziţionate pe locul patru (25 de puncte, un meci mai mult disputat) au primit în primul duel al anului, într-o vizită deloc amicală, pe revelaţia stagiunii, Olimpia Braşov, situată pe poziţia secundă, cu 26 de puncte. Confruntarea are o importanţă deosebită în economia sezonului regulat şi prefigurarea play-off-ului, CSU nepermiţându-şi să păşească greşit, mai ales că vine după înfrângerea deloc scontată de la Târgovişte.

*A debutat trioul de la ICIM Arad

Cu acest prilej în garnitura „alb-albastrelor” au debutat, chiar în faţa fanilor locali, Swanta Dyer, Branika Hazovic și Jefimija Karakasevic, cele trei achiziţii de la ICIM Arad, jucătoare considerate „boom”-uri la bursa transferurilor.

Au marcat  Jelena Antic – 23, Swanta Dyer – 18, Adriene Webb –  13 (și 13 recuperări, „double-double”), Branika Hazovic – 10, Jefimija Karakasevic – 7, Alexandra Uiuiu – 6,  Marta Fodor – 2

Runda viitoare, sâmbătă, 9 ianuarie, CSU Alba Iulia va juca la Cluj, cu Universitatea.

[nggallery id=1484]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea