Rămâi conectat

Sport

FOTO: CS Zlatna, campioana juniorilor C speră să depăşească etapa de zonă de la Tg. Mureş | Echipa de Ampoi a spulberat toate recordurile în Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ionel Danciar CS Zlatna 3CS Zlatna a devenit campioana juniorilor C (fotbalişti născuţi în 2001) în competiţia organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Alba după un parcurs incredibil, ce poate fi invidiat, la nivel statistic, chiar de mari echipe europene!

Singura cu maximum de puncte la finalul sezonului fotbalistic în judeţ, la toate nivelurile, formaţia pregătită de Ionel Danciar şi Alexandru Kalanyos a spulberat toate recordurile posibile: 24 de victorii din tot atâtea meciuri; cel mai bun atac, o impresionantă ofensivă ce a înscris 265 de goluri (medie de 11 reuşite/ meci) şi cea mai puternică defensivă, numai 6 goluri încasate. Golgheterul echipei zlatnene, dar şi al campionatului, a fost Andrei Crăciun – cu 61 de goluri, urmat în topul marcatorilor de Vlad Truţă şi Andrei Mărginean.

Însă gândurile de performanţă ale zlătnenilor nu se opresc aici, în weekend urmând etapa de zonă a întrecerii juvenile, la Tg. Mureş, unde obiectivul declarat este calificarea în etapa semifinală. „Plecăm cu aceleaşi gândurile pe care le-am avut încă de la începutul stagiunii. Ne-am propus să câştigăm campionatul judeţean, obiectiv pe care le-am realizat, următorul pas fiind câştigarea fazei zonale şi calificarea în faza semifinală. Ştim că este foarte greu, pentru că vom avea ca adversari echipe de tradiţie, Braşov, Sibiu şi Tg. Mureş, dar şi două necunoscute, Odorhei şi Sf. Gheorghe”, a declarat antrenorul Ionel Danciar. „A fost al 19-lea campionat câştigat în carieră, un marş invincibil spre titlul judeţean, cu care intrăm în istorie, dar adevărata performanţă ar Ionel Danciar CS Zlatna 1fi să trecem de zonă”, a precizat Alexandru Kalanyos. Antrenorul albaiulian a depăşit în 2007, etapa de zonă de la Blaj, cu Unirea Alba Iulia, ce-i avea în efectiv pe N. Stanciu, Fl. Ilie, Al. Giurgiu sau Al. Man.

*Zona de la Tg. Mureş

După ce a spulberat tot în Alba, CS Zlatna va juca la finele săptămânii la Tg. Mureş în Zona 7 a juniorilor C, alături de alte 5 campioane judeţene, fiind repartizată în Subgrupa B, alături de ACS Odorheiu Secuiesc şi Interstar Sibiu. Câştigătoarea subgrupei va juca în finală cu învingătoarea dintre LPS Tg. Mureş, Forex Braşov şi Viitorul Sfântu Gheorghe. „Valoric vorbind, lotul de la CS Zlatna este mai bun decât cel de la Unirea în 2007. Avem o generaţie foarte talentată şi există jucători care ar putea face faţă lejer, în Liga a 3-a, ca şi juniori, în acest moment”, a mai adăugat Kalanyos. „Niciodată în carieră n-am avut o echipă care să domine în asemenea mod campionatul. N-aş vrea însă să se înţeleagă că am ajuns la asemenea performanţe din pricina lipsei de valoare a celorlalte combatante din judeţ”, a declarat Alexandru Kalanyos CS Zlatna 1Danciar, care anul viitor va înscrie echipa de pe Ampoi în competiţia FRF dedicată juniorilor B.

Lotul deplasat: Ovidiu Lazăr, Mihai Chifor – portari; Lucian Nistor, Raul Bârlog, Erik Soos, Mihai Tontea, Răzvan Macarie – fundaşi; Antonio Bradu, Andrei Mărginean, Andrei Roşu, Vlad Truţă, Alin Puşcău, Moise Cărăbeţ, Viorel Fleşer – mijlocaşi; Andrei Crăciun, Alexandru Kiraly, Bogdan Cucu, Dănuţ Toma – atacanţi; antrenorii Ionel Danciar şi Alexandru Kalanyos. Meciurile sunt următoarele: *vineri, 3 iunie, ora 18.00, AFC Odorheiu Secuiesc – CS Zlatna; *sâmbătă, 4 iunie, ora 18.00, CS Zlatna – Inter Star Sibiu; *duminică, 5 iunie, ora 11.00, finala etapei de zonă între primele două clasate.

Dacă Navobi Alba Iulia (juniori E, antrenor Silviu Miron) şi Europa Alba Iulia (juniori D, antrenor Neluţu Popa), celelalte campioane ale judeţului, nu au depăşit etapele interjudeţene la care au participat recent, CS Zlatna încearcă să schimbe macazul şi să ajungă cât mai sus…

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea