Rămâi conectat

Sport

FOTO| CS Unirea Alba Iulia – 2 medalii de aur, 1 argint și 1 bronz la Campionatele Naționale de Orientare: Tamas Bogya și Ionuț Zincă, campioni naționali

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 10-12 septembrie, la Reci și Târgu Secuiesc,  au avut loc Finalele Campionatelor Naționale de Orientare, fiind decernate titlurile de campioni și medaliile pentru cei clasați pe podium în 4 probe –  medie distanță, ștafetă, lungă distanță și sprint.

Sportivii legitimați la CS Unirea Alba Iulia au dovedit pe parcursul acestor zile că se numără printre cei mai valoroși orientariști ai României obținând 4 clasări pe podium, de două ori aflându-se pe cea mai înaltă treaptă.

Prima medalie de aur a fost cucerită de Tamas BOGYA în proba de medie distanță care a terminat cursa la egalitate perfectă cu sportivul CSU Craiova, Daniel Barkasz, în 38 de minute și 41 de secunde, astfel au fost decernate două titluri de campion național.

A doua medalie de aur a fost adusă de către Ionuț ZINCĂ în proba de Sprint, desfășurată în Târgu Secuiesc, sportivul unirist terminând victorios cu timpul de 13 minute și 55 de secunde.

Cea mai așteptată probă, proba de ștafetă, a adus încă o medalie, cea de argint, în panoplia CS Unirea Alba Iulia, după o luptă strânsă cu ștafetele din Craiova, Cluj Napoca și Roman. Ștafeta uniristă i-a avut în componență, în ordinea schimburilor, pe Radu MILEA, Paul BRABIESCU și Tamas BOGYA, care au trecut linia de finsh după 2 ore, 18 minute și 22 de secunde.

În proba de Lungă distanță Tamas Bogya a mai reușit să cucerească o medalie de bronz, cu timpul de o oră, 36 minute și 53 de secunde.

Pe lângă aceste rezultate remarcabile la nivel de seniori, CS Unirea Alba Iulia a mai obținut 4 medalii la categoriile Masters prin Paul Brabiescu – aur în proba de lungă distanță, Marius Anghel (responsabilul secției) – aur în proba de medie distanță și Cosmin Anghel – argint la medie distanță și bronz la lungă distanță.

Trebuie, de asemenea, subliniate performanțele obținute de către Ionuț ZINCĂ, la Campionatele Europei de Sud Est care s-au desfășurat recent în Croația, unde Ionuț a cucerit două medalii de aur în probele de Lungă distanță și cu ștafeta României.

”CS Unirea Alba Iulia demonstrează, încă o dată, că are cei mai buni sportivi din țară și la orientare. Aceștia au scris încă o filă de istorie pentru clubul nostru. Reușim să ocupăm primele locuri la majoritatea competițiilor la care participăm datorită muncii, perseverenței și seriozității. În sport, la fel ca în cazul tuturor domeniilor de activitate, nimic nu este întâmplător, ci rezultatul la ceea ce facem în fiecare zi. Îi felicit pe toți”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, pe un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și busolei, și trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câștigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs în cel mai scurt timp.

CS Unirea Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea