Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO | Crucea Roșie Română a deschis Banca de Alimente şi în Alba Iulia, în parteneriat cu Carrefour România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO | Crucea Roșie Română a deschis Banca de Alimente şi în Alba Iulia, în parteneriat cu Carrefour România

Crucea Roșie Română anunță lansarea proiectului Banca de Alimente în județul Alba. Programul social Banca de Alimente a devenit operațional în Alba Iulia prin intermediul parteneriatului încheiat cu noul hipermarket Carrefour România din incinta Carolina Mall, iar lansarea marchează cea de-a 29-a implementare a programului Banca de Alimente la nivel de județe în țară, având ca partener Carrefour România.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Lansat inițial în anul 2009, proiectul Banca de Alimente s-a dovedit a fi o soluție eficientă pentru sprijinirea persoanelor fără venituri sau cu venituri extrem de reduse, inspirat de modele similare de succes implementate în diverse țări din întreaga lume. În România, peste 500.000 de persoane au beneficiat de ajutor prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roșii Române, reprezentând o prezență solidară și eficientă pentru cei aflați în situații de dificultate.

„Ȋntr-o lume în care bunăstarea trebuie împărțită, Banca de Alimente este un exemplu elocvent al faptului că mici gesturi de bunătate pot avea un impact enorm. Fiecare donație, fiecare efort depus pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili, ne apropie mai mult de un viitor în care nimeni să nu mai sufere de foame’’, a declarat Adrian Dușa, director filiala de Cruce Roșie Alba.

„Ȋn Carrefour România, ne angajăm să promovăm și să consolidăm solidaritatea în comunitatea noastră și dincolo de granițele ei, ne încredem în puterea unității noastre şi avem convingerea că solidaritatea stă la baza unui viitor mai prosper pentru toți. Banca de Alimente a Crucii Roşii Române, proiect căruia ne-am alăturat încă de la începutul său, acum peste 14 ani, este dovada faptului că fiecare gest de contribuție, indiferent cât de mic sau mare, contează şi aduce o rază de speranță în viața celor aflați în dificultate”, a declarat Ştefan Urziceanu, Head of CSR, Carrefour România.

Mecanismul de funcționare al programului este simplu: programul se bazează pe donații de alimente greu perisabile, achiziționate de clienții magazinului Carrefour România. Aceste alimente sunt depuse în containere special amenajate, amplasate după casele de marcat. Apoi, acestea sunt colectate de filiala Crucii Roșii Alba și transportate către depozitele dedicate, unde sunt sortate și ambalate în pungi personalizate. Fiecare pachet conține aproximativ 12 kg de alimente, suficiente pentru a acoperi necesitățile alimentare ale unei familii compuse din trei membri pentru o perioadă de 2 săptămâni.

Printre alimentele acceptate pentru donații se numără articole precum: mălai, făină, zahăr, ulei, orez, grâu, arpacaș, griș, fasole, mazăre uscată, linte, conserve (carne, pește, pate de ficat, dulceață, compoturi), produse instant (supe, fulgi de fasole, fulgi de cartofi), paste făinoase, cereale, hrană pentru bebeluși, dulciuri, nuci, fructe uscate sau confiate, semințe, ceai, apă, sucuri și multe altele.

Familiile din comunitățile vulnerabile se confruntă în mod constant cu lipsa hranei, iar sprijinul lor imediat și continuu este esențial. Crucea Roșie Română încurajează implicarea tuturor oamenilor în această inițiativă umanitară.

Prin parteneriatul cu Carrefour România, programul Banca de Alimente devine o prezență solidă și o speranță în județul Alba. Crucea Roșie Română rămâne dedicată misiunii sale de a oferi ajutor și sprijin celor care au nevoie, demonstrând că oamenii din comunitate pot face o schimbare semnificativă atunci când se unesc în sprijinul celor mai vulnerabili.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru. Organizația contribuie, prin programele implementate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentanțe la fiecare nivel teritorial, cu 47 de filiale, 615 de subfiliale și 435 comisii. 8928 de voluntari se implică activ în activitățile Crucii Roșii Române. Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

Despre Carrefour România

Carrefour România oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături în siguranță: direct în cele peste 400 de magazine din țară, unde, cu aplicația Carrefour și casele de marcat Self Service, sesiunea de shopping devine rapidă și ușoară sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasă sau Click & Collect: www.carrefour.ro și platformele BRINGO și Glovo, disponibile gratuit în Google Play și App Store.

Carrefour susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate: Cooperativa Agricolă Vărăști, prima de acest gen fondată de retailer în România, Deschidem Vinul Românesc și Creștem România BIO, în cadrul căreia a introdus în premieră în România, eticheta “în conversie la bio”. Totodată, a lansat programul Act For Good, care transformă cumpărăturile într-o experiență personalizată cu impact social: prin fiecare sesiune de shopping și nu numai, utilizatorii primesc puncte Act For Good, prin care pot face fapte bune, dar pot și beneficia de reduceri și oferte personalizate.

Carrefour România operează în România prin patru entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operațional SRL și Supeco Investment SRL.

DIRECTOR,
Adrian Ionel Dușa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea