Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Creierul din laboratorul Ministerului Agriculturii, la Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PSD Alba Daniel Botanoiu (1)Sâmbătă, a fost prezent în județul Alba, Daniel Botănoiu, secretar de stat la Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Acesta, împreună cu deputatul PSD Alba, Ioan Dărzu și cu Ghorghe Lazea, directorul DADR Alba au  efectuat o vizită în zona Aiudului, unde s-au întâlnit cu crescătorii de animale, pomi și viță de vie din zonă.

Înainte de plecare însă, ministrul Daniel Botănoiu și președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, au organizat o conferință de presă la sediul partidului din Alba Iulia, în cadrul căreia au vorbit despre măsurile pe care Guvernul le implementează sau le are în vedere pentru a veni în sprijinul fermierilor, agricultorilor și a consumatorilor deopotrivă.

Ioan Dîrzu a spus că se întâlnește săptămânal cu secretarul de stat, pentru a discuta despre soluțiile la problemele din agricultură de la nivelul județului Alba și l-a prezentat pe Daniel Botănoiu ca fiind un adevărat specialist în domeniu: “Este creierul din laboratorul din Ministerul Agriculturii, cel care gândește și pune în practică proiecte pentru agricultura românească”.

PSD Alba Daniel Botanoiu (2)Principalele idei punctate de secretarul de stat se referă la:

-demararea la nivelul Ministerului Agriculturii o comunicare la nivel județean pentru a putea îmbunătăți modul în care se implementează proiectele naționale și cele cu finanțare europeană. Bătănoiu a explicat în acest sens că acest lucru este absolut necesar, întrucât realitatea din teren dovedește că de foarte multe ori, un proiect gândit pe legislația UE, nu poate funcționa în România.

-Ministerul se află în plină campanie de lansare a PNDR 2014-2020, care are alocați pentru această perioadă 18 miliare de euro, bani ce vor intra în agricultura din țara noastră. Lucrează pentru a reduce greșelile din trecut, PNDR 2017-2013, precum birocrața care a încetinit derularea programul anterior.

– în anul 2013, Romînia a ocupat locul I în Europa la producția de floarea soarelui, locul II în ceea ce privește producția de grâu, locul III la porumb și locul V în ceea ce privește vinul.

-avem 4,2 milioane de hectare de pășuni iar acest lucru este important pentru programul care urmează să fie lansat de minister în această toamnă – respectiv de sprijinire a creșterii de ovine și bovine de carne în țara noastră

-s-a reușit înființarea unui abator în zona Munților Apuseni, unde localnicii își pot sacrifica animalele în condiții salubre și de siguranță sanitar-veterinară

Secretarul de stat a mai spus că le mulțumește producătorilor din județul Alba, pentru că, în 2014, este pentru prima dată în ultimii ani pe o balanță albă, adică s-a exportat mai mult decât s-a importat. Aspectul mai puțin pozitiv al acestei situații, despre care Daniel Botănoiu a spus că trebuie curectat, se referă la faptul că exportăm din păcate multă materie primă, iar acest lucru nu produce valoare adăgată decât pentru importator.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea