Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Consiliul Județean Alba amenajează noi piste de biciclete, foișoare și parcuri de fitness în mai multe orașe

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba continuă și în acest an programul Alba Urban, program demarat în anul 2011 și destinat amenajării de structuri de promenadă – foișoare, parcuri de fitness în aer liber și piste de biciclete.

“Dacă până acum parcuri de fitness au mai fost amenajate la Zlatna, Blaj și Cugir, pentru anul acesta sunt finanțate astfel de investiții pentru încă trei localități:  Ocna Mureș, Teiuș și Aiud. Suma totală alocată în acest an de consiliul Județean Alba, din bugetul propriu, este de 135.000 de lei. Fiecare dintre aceste trei parcuri va fi dotat cu câte 10 echipamente de fitness în aer liber destinate adulților și câte un echipament destinat persoanelor cu dizabilități, toate aparatele permițând mișcări de gimnastică simplă și complexă.

O altă componentă a programului vizează amenajarea de structuri pentru promenadă – foișoare în piațete sau parcuri publice. Pentru început astfel de foișoare vor fi amenajate la Zlatna și Sebeș, fiind alocați 30.000 de lei în acest sens din bugetul CJ Alba. Aceste foișoare vor fi folosite și pentru organizarea de evenimente cultural-artistice, concerte de muzică sau fanfară.

În fine, cea de-a treia componentă a programului, ce dispune de 85.000 de lei pentru acest an, se are în vedere amenajarea de piste pentru biciclete. Pentru început se are în vedere zona Câmpiei Libertății de la Blaj, urmând ca programul să fie apoi extins și la nivelul altor orașe. Se vor realiza semnalizările cu marcaje verticale și orizontale și se vor amplasa obiecte de mobilier urban necesare pentru parcarea și utilizarea bicicletelor”, se arat[ ]ntr-un comunicat remis presei de CJ Alba.

„Acest program, prin fiecare dintre componentele sale, are ca obiectiv atragerea publicului către manifestările în aer liber și încurajarea mișcării în aer liber, pentru o viață sănătoasă. Totodată, dotarea cu astfel de elemente de mobilier urban, ce pot fi valorificate și prin activități ale Centrului de Cultură Augustin Bena, precum concerte de fanfară sau concerte de muzică populară, contribuie și la sporirea atractivității turistice a orașelor din județul nostru.” – a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni, a anunțat primarul Cristian Dan Pașca. Investiția de peste 8 milioane de lei urmează  să fie finalizată în următorii doi ani. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea