Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: ”Conexiuni” – expoziție marca Inter Art Aiud, la Ambasada Turciei din București

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

expozitie inter art aiud01Ambasada Turciei la București a găzduit o expoziție eveniment purtând semnăturile artiştilor plastici Özlem Kalkan Erenus (Turcia),  Dimitar Velichkov (Bulgaria) şi Ştefan Balog (România).

Desfăşurată sub genericul „Conexiuni”, expoziţia se constituie într-un element important al multiculturalităţii într-o lume în care incertitudinea şi intoleranţa devin probleme ale vremurilor contemporane. Expoziţia, gandită cu mult înainte de evenimentele tragice din Turcia, reprezintă o punte de legatură între valorile artistice contemporane, o conexiune în redefinirea spatiului cultural contemporan.

Özlem Kalkan Erenus este un valoros artist plastic din Turcia. Lucrările prezente pe simezele expozitiei, gândite într-o structură conceptuală novatoare, exprimând figuri umane individualizate prin aria coloristică, dar şi prin sentimentele şi trăirile transmise printr-o formă minimalistă de exprimare grafică.

Artistul plastic bulgar Dimitar Velichkov şi-a gândit lucrările din expoziţie ca o îmbinare a elementelor fantastice cu transfigurări  contemporane, în care aria cromatică joacă un rol important.

Lucrările semnate de artistul plastic Stefan Balog, din România, deschid  prin structura lor o dimesiune cromatică, de lumină şi culoare, care excelează atât prin abordarea modernă, neconvenţională cît şi printr-o dinamică a spaţiului grafic.

Expoziţia Conexiuni reprezintă, dincolo de mesajele pe care le putem interpreta şi reintepreta, un important moment in care trei artişti importanti din punct de valoare calitativ, provoacă intelectual printr-o dinamică a exprimării grafice şi printr-un concept inedit.

Ambianţa remarcabilă a spaţiului şi oamenilor de la Ambasada Turciei la Bucureşti conferă o notă de eleganţă şi dinamism evenimentului.

Cuvântul de deschidere al evenimenimentului a fost rostit de excelenta sa dl. Osman Koray Ertaș, ambasadorul Turciei la București, iar expoziția a fost prezentată de Ioan Hădărig, director artistic al Fundaţiei Inter-Art Aiud.

Expozitie de artă plastică: “Connections” – Özlem Kalkan Erenus (Turcia), Dimitar Velichkov (Bulgaria), Ştefan Balog (România) a fost organizată de: Ambasada Turciei la Bucureşti,  Fundația Inter-Art Aiud, în parteneriat cu Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud. (C.M.)

[nggallery id=2398]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea