Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO| Conducerea AUR Alba, reorganizată în prezența lui George Simion: Care este noua configurație după plecarea deputatului Daniel Rusu

Publicat

în

FOTO| Conducerea AUR Alba, reorganizată în prezența lui George Simion: Care este noua configurație după plecarea deputatului Daniel Rusu

În ședința care a avut loc luni seara la Alba Iulia, la Hotel Cetate, în prezența președintelui George Simion și a maestrului Dorel Vișan s-a decis că organizația AUR Alba va avea o conducere comună până in luna septembrie.

Citește și: Deputatul Daniel Rusu, ales pe listele AUR, trimis în JUDECATĂ pentru că ar fi dezvăluit pe internet date dintr-o anchetă penală

Iată configurația noului leadership

Elit - Gustul Desăvârșit

– Cristina Butură, asistent medical, membru in CNC al partidului, repatriată din Marea Britanie originară din Lupșa
– Iulian Daniel- Blaj
– Anca Topîrcean – Sebeș
– Mircea Trifu – Alba Iulia
– Cristian Crișan – Teiuș
– Gheorghe-Dorin Scânteie – Cugir
– Dan Aldea – primar Valea Lungă, zona Blaj
– Adrian Nicola – munții Apuseni
– Luminița Fernandes (fostul președinte AUR Germania, mamă a cinci copiii, repatriată la Jidvei)

Citește și: Deputatul AUR Rusu, dezlănțuit pe Facebook: „George Simion nu mai este același! Beția puterii i-a venit de hac!”

Daniel Rusu, acuzații grave

Luni, 02 mai 2022, deputatul de Alba Daniel Rusu, a publicat pe mediul de socializare, o înregistrare în care pretinde că George Simion ar fi negociat viitorul partidului AUR cu primarul orașului Zlatna, pe care îl numește „baron local PNL”.

Contactat de ZiarulUnirea.ro, liderul partidului AUR, George Simion transmite: „Am spus că nu am să arunc cu noroi în alți colegi și intenționez să mă țin de cuvânt, dar este o mare aberație și o mare minciună ce susține domnul deputat Daniel Rusu, în primul rând dumnealui are un dosar la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru care riscă condamnare, iar pentru ce a făcut acum la fel riscă dosar penal, fiindcă acțiunile sale reprezintă un act de violare a vieții private.”

Citește și: AUDIO| Daniel Rusu, acuzații grave: Cum ar fi negociat George Simion viitorul AUR cu primarul de la Zlatna, Silviu Ponoran. Cum răspund cei acuzați

În urmă cu aproximativ două săptămâni AUR și deputatul de Alba, Daniel Rusu, „și-au strâns mâna”, declară președintele organizației politice George Simion contactat de ZiarulUnirea.ro.

„Nu imi stă în caracter să vorbesc de rău alți colegi, cum aleg alții să o facă. Ne-am strâns mâna încă de acum două săptămâni cu Gheorghe Daniel Rusu. Acesta m-a anunțat cu privire la intenția sa de a forma un nou grup parlamentar, să rupă și alți parlamentari AUR, purtând negocieri și cu cei de la Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat ( PNȚCD ), dar și cu cei de la Partidul Alternativa Dreaptă. Noi ne opunem traiseismului politic și credem că dacă un parlamentar își părăsește partidul ar trebui să își piardă și statutul de parlamentar, cum se întâmplă de altfel în cazul aleșilor locali – este o lege electorală strâmbă.”

Este opțiunea domnului Daniel Rusu în care din aceste partide se va duce, au apărut o puzderie de copii AUR. Filiala județeană Alba va continua pe aceleași principii, mergem mai departe cu o organizație municipală condusă de Mircea Trifu, iar organizația județeană va fi condusă de primarul de la Valea Lungă, Dan Aldea, colega noastră Anca Topârceanu, iar pe zona Munților Apuseni cu un domn ce este strănepot a lui Horea, Nicola Ursu.”, a declarat pentru ZiarulUnirea.ro președintele AUR, George Simion.

Deputatul de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, a fost trimis în judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunii de compromitere a intereselor justiţiei. Parlamentarul ales pe listele AUR, aflat în prezent în conflict deschis cu preşedintele partidului George Simion, a fost trimis în judecată în luna ianuarie 2022, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 5 mai.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare