FOTO: Concurs organizat de IPJ Alba, în cadrul proiectului ”Copilărie fără delincvență”

Paul Voicu - Primar 2020

În cadrul proiectului naţional „Copilărie fără delincvenţă”, poliţiştii de la structura de prevenire a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu cadre didactice de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, au organizat concursul de măşti intitulat „Delincvenţa ne mutilează”.

DSCN2786Azi, 20 martie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba au fost prezenţi la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, unde s-a desfăşurat una dintre activităţile prevăzute în campania de prevenire a delincvenţei juvenile din cadrul proiectului „Copilărie fără delincvenţă” .

ELIT

Elevi ai claselor V – VII, beneficiari ai campaniei, au fost angrenaţi     într-un concurs ce a constat în realizarea unor măşti care să sugereze consecinţele unui comportament delincvent asupra evoluţiei psihice a minorilor.

Cei 10 elevi, membri ai Consiliului de Prevenire a Delincvenţei Juvenile, constituit în cadrul campaniei, alături de cadre didactice şi poliţişti, au făcut parte din juriul care a desemnat câştigătorii concursului.

Mihail David - 2020

DSCN2756Cea mai sugestivă mască a fost realizată de elevul Lăutaru Cristian din clasa a VII-a A, iar pe locurile 2 şi 3 s-au clasat elevii Mărginean Andrei din clasa a VII-a A şi Ivaşcu Diana din clasa a VI –a C. Au fost de asemenea acordate 3 menţiuni, iar premiile au constatat în ghiozdane, memory-stcik-uri, şepci şi pixuri cu mesajul campaniei. Toţi elevii implicaţi în proiect au primit diplome de participare.

DSCN2759Pentru implicarea şi sprijinul acordat poliţiştilor în transmiterea mesajelor preventive, cei 10 membri ai Consiliului de Prevenire a Delincvenţei Juvenile au fost recompensaţi cu materiale de birotică şi promoţionale.

Premiile au fost oferite prin grija Inspectoratului General al Poliţiei Române în cadrul proiectului implementat la nivel DSCN2761naţional, „Copilărie fără delincvenţă”, finanţat din granturile „Prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii” ale Comisiei Europene.

La finalul întâlnirii, în contextul sărbătoririi în data de 25 martie a.c., a 193 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române, elevii au primit informaţii legate de istoricul Poliţiei Române precum şi invitaţia de a participa la activităţile organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, cu acest prilej.

Activităţile cuprinse în planul campaniei „Copilărie fără delincvenţă” se vor desfăşura până la sfârşitul lunii martie 2015, urmând să fie organizate şi alte concursuri prin care elevii vor demonstra că au acumulat cunoştinţe privind prevenirea delincvenţei juvenile.

Informaţii de background:

În perioada octombrie 2014 – martie 2015, Inspectoratul General al Poliţiei Române, în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, derulează la nivel naţional proiectul „Copilărie fără delincvenţă”,finanţat din grant-urile ,,Prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii” (ISEC) ale Comisiei Europene.

Proiectul îşi propune creşterea gradului de informare a beneficiarilor cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile la minorii sub 14 ani şi se derulează până la sfârşitul lunii martie 2015.

La nivelul judeţului Alba, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea a Criminalităţii şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu specialişti ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, au implementat campania „Copilărie fără delincvenţă” la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...