Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO/ Concurs internațional de programare organizat la Liceul Teoretic ,,David Prodan” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Liceul Teoretic “David Prodan” Cugir a avut loc concursul internaţional de programare organizat de firma ,,Catalyst România” cu sediul în Cluj – Napoca.

La nivel mondial, evenimentul s-a desfășurat simultan în 34 orașe (reprezentând 16 țări) printre care s-a aflat și orașul Cugir. De menționat că printre orașele participante s-au numărat: Amstetten, Braunau, Graz, Klagenfurt, Linz, Salzburg, Viena, Cairo, Helsinki, Amsterdam, Varşovia, Braşov, Cluj-Napoca,  Iaşi, Miercurea-Ciuc, Oradea, Timişoara, New Orleans.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La concursul desfășurat la instituția locală de învățământ din Cugir au participat 41 de elevi organizaţi individual sau în echipe. Potrivit profesorului de Informatică, Janeta Crăciun,  locația a fost aleasă din timp, iar elevii au avut la dispoziție materiale promoționale. Ideea organizării concursului la Cugir i-a aparţinut unui fost elev al liceului cugirean (George Linuț), participant la faza naţională a Olimpiadei de informatică, actualmente angajat al firmei organizatoare. Concursul urmăreşte popularizarea programării în rândul elevilor şi studenţilor, are două secţiuni, una dedicată liceelor, cu durata de 2 ore, una facultăţilor, cu durata de 4 ore şi este în general organizat în centre universitare.

În urma desfășurării concursului s-au obținut următoarele rezultate:

Locul 1: Cristian Petrescu, clasa a X-a A – un playstation PS4;

Locul 2: Ruben Buleandră, clasa a XI-a A – o boxă Google Home;

Locul 3: Adrian Ivan, clasa a XII-a A – un mouse Razer;

Elevii clasaţi pe următoarele 10 locuri au primit materiale promoţionale şi tricouri  din partea firmei.

,,Cataliștii au extins cel mai mare concurs de codificare la nivel mondial, . anul acesta, programatorii din întreaga lume concurând într-o provocare care a durat 4 ore. Au fost două piese, deja cunoscute: Concurs de codificare , precum și Conte de codificare școlară. Concursurile se organizează din 2007 și până în present au crescut până la proximativ 11.000 de participanți din peste 60 de orașe din întreaga lume.  Scopul concursului este de a promova vizibilitatea coderilor din întreaga lume, de a deschide oportunități de angajare și de a promova gazdele și locul lor de desfășurare”, se precizează pe site-ul  firmei The Catalysts Coding Contest.  (C.P.)

[nggallery id=6912]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea