Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Comuna Livezile, locul trei la Cupa Satelor, faza națională! „Micii cireșari” au urcat pe podiumul competiției FRF

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa de fotbal din comuna Livezile a făcut senzație la turneul final al Cupei Satelor, la Baia de Fier (Gorj). Povestea incredibilă a comunei de numai 1100 de locuitori, condusă de primarul Horațiu Han, a avut drept epilog disputarea finalei mici a atractivei competiții fotbalistice Under 13 organizate de Federația Română de Fotbal.

Bătălia pentru medaliile de bronz a fost una dramatică, s-a încheiat cu o remiză albă, iar Livezile a reușit să câștige, scor 4-3, la loviturile de departajare, după ce portarul Horațiu Niciu a parat două execuții, fiind desemnat portarul turneului!

Reprezentanta Albei s-a calificat în semifinale după ce a câștigat la zero toate meciurile din grupa B. Rezultatele au fost următoarele:  3-0 (1-0) cu Băneasa (Giurgiu), reușite semnate de Eduard Andone (fiul antrenorului), Vlad Codrea și Darian Gărduș; 3-0 cu Mârșani (Dolj), marcatori Gărduș, Aian Matei și Vlad Codrea; 1-0 (1-0) cu Bucșani (Dâmbovița), golul înscris din lovitură de pedeapsă de Vlad Codrea (golgheter, cu 3 reușite). Comuna Livezile a pierdut la loviturile de departajare semifinala cu Maieru (Bistrița-Năsăud), scor 1-2 (la finele timpului regulamentar a fost 0-0) și a întâlnit în disputa pentru medaliile de bronz pe Bucșani (oponentul din grupă). În acest parcurs de senzație, echipa din Livezile a strâns 16 jocuri în care nu a primit gol! Finala mare a fost între Dumbrăvița (campioana de anul trecut) și Maieru.

*Horațiu Niciu, desemnat cel mai bun portar! 16 meciuri fără gol primit!

Reprezentanta Albei s-a calificat în semifinale după ce a câștigat la zero toate meciurile din grupa B. Rezultatele au fost următoarele:  3-0 (1-0) cu Băneasa (Giurgiu), reușite semnate de Eduard Andone (fiul antrenorului), Vlad Codrea și Darian Gărduș; 3-0 cu Mârșani (Dolj), marcatori Gărduș, Aian Matei și Vlad Codrea (golgheterul echipei, cu 3 reușite); 1-0 (1-0) cu Bucșani (Dâmbovița), golul înscris din lovitură de pedeapsă de Vlad Codrea. Comuna Livezile a pierdut la loviturile de departajare semifinala cu Maieru (Bistrița-Năsăud), scor 1-2 (la finele timpului regulamentar a fost 0-0) și a întâlnit în disputa pentru medaliile de bronz pe Bucșani (oponentul din grupă). Până la ultimul meci, echipa din Livezile a strâns 15 jocuri în care nu a primit gol!  Finala mare a fost între Dumbrăvița (campioana de anul trecut) și Maieru.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Copiii pregătiți de Radu Andone au fost campioni la etapa județeană, au câștigat etapa de zonă din Sibiu și au acces, cu maximum de puncte, în „careul de ași” al Cupei Satelor 2023. „Micii cireșari” s-au dovedit a fi pata de culoare a turneului final, fiind susținuți de suporteri de toate vârstele!

Am trăit un vis frumos, am ajuns să ne batem pentru medalii. Trebuie să-i mulțumim pe această cale lui Cristi Biro, cel care s-a ocupat de acești tineri fotbaliști. În același timp, se cuvin aprecieri pentru Pensiunea «Casa Maria» din Baia de Fier, amplasată într-o zonă pitorească, unde am beneficiat de cele mai bune condiții”, a comentat primarul Horațiu Han.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea