Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Colegiul Tehnic Aiud, la Concursul Regional ”Pregătim Cariera” de la Cluj-Napoca. Palmaresul firmelor de exercițiu s-a îmbogățit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

11295608_379067188963013_130005419803101948_nSâmbătă, 16 mai, la  Universitatea Babeș Bolyai Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Cluj-Napoca, a avut loc ediţia a V – a  a Concursului Regional „PREGǍTIM CARIERA!”  din Calendarul Activităților Educative Regionale 2015, la care au participat  aproximativ 40 de firme de exerciţiu din judetele Alba, Cluj, Sibiu, Sălaj, Bistrița, Satu –Mare.

Județul Alba a fost reprezentat de două firme de exercițiu,  APARTE SRL și IMPRESSION SRL, de la Colegiul Tehnic Aiud.  

Elevii de la clasele cu profil economic au avut posibilitatea de a-şi dezvolta aptitudini antreprenoriale şi de a se familiariza cu operaţiunile efectuate într-o entitate reală, târgul firmelor de exercițiu reprezintă nu numai o competiție ci și un important mod de preluare a bunelor practici.

Colegiul Tehnic Aiud a fost reprezentat de clasa a – XI- a B, profil Servicii specializarea Tehnician în activități economice prin firma de exerciţiu APARTE SRL și IMPRESSION SRL coordonatori fiind  prof ec. Badea Oana , prof. ec. Bogdan Cristina-Ana, prof. ing. ec. Pistol Nicolae.Firma APARTE SRL a fost reprezentată de catre elevii Macarie Vasile Dorel, Szekely Alexandra Ioana, Olah Raluca , Romonți Andrei, Rusu Fernando iar firma IMPRESSION SRL de catre elevii Mihăilescu Răzvan, Domșa Ana-Maria , Canta Voichița –Maria , Cupșa Alexandra Anamaria, Giurgiu Nicoleta Ioana , Avram Bianca .

Standurile   firmei  de exercițiu aiudene s-au bucurat de atenția sporită a celor prezenți apreciindu-se mai ales creativitatea, ingeniozitatea și estetica acestora . Reprezentanții firmelor au derulat tranzacții și au promovat propriile firme, timp în care  juriul  a evaluat pe bază de criterii unitare fiecare firmă de exercițiu prezentă la târg.

Firma de exercitiu APARTE SRL  a obtinut o mentiune iar firma IMPRESSION SRL a pierdut la limită premiul special oferit de  Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj Napoca.

În ultimii trei ani, Colegiul Tehnic Aiud a adunat în palmares premiul special, premiul II, doua premii III si doua mentiuni .

Competiția a fost  organizată de Colegiul Economic „Iulian Pop” Cluj-Napoca, în colaborare cu Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, sub egida ROCT (Centrala Reţelei Firmelor de Exerciţiu/Întreprinderilor Simulate din România).

[nggallery id=501]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea