FOTO: Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia este „Școală-ambasador a Parlamentului European”

Sfârșitul de an școlar a adus Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” titlul de „Școală-ambasador a Parlamentului European” grație activității deosebite pe care a desfășurat-o în perioada noiembrie 2018- mai 2019 echipa de 21 de ambasadori juniori și seniori constituită la nivel de liceu.

Echipa este formată din: Valeriu Cerbu – profesor de biologie, directorul instituției, Georgeta Bădău – profesor de limba franceză, coordonator local de program, Daniela Cetean – profesor de istorie Ion Pletea – profesor, de geografie, Petriana Rusu – profesor de limba germană, Alina Secară – profesor de limba română și elevii Alexandra Anton, clasa a X-a C, Andrei Apolzan, clasa a XI-a A, Radu Arion, clasa a IX-a G, Dan Bandici, clasa a IX-a G, Mayisa Bădău, clasa a IX-a D, Ştefania Bădilă, clasa a X-a E, Irina Cristian, clasa a X-a A, Miruna Docolin, clasa a IX-a D, Andrei Frunză, clasa a XI-a A, Andreea Hristea, clasa a X-a G, Daria Iordăchescu, clasa a IX-a E, Darius Mărginean, clasa a XII-a A, Alexandra Pop, clasa a IX-a B, Alexandru Popa, clasa a IX-a D și Denisa Tomuș, clasa a IX-a F.

Activitățile echipei EPAS-HCC au fost dintre cele mai variate: ateliere cu tematică europeană, întâlniri cu personalități din diferite domenii, participarea la activitățile organizate de comunitatea locală, apariții la posturi de televiziune și radio locale, ateliere organizate cu elevii din unele școli din Alba Iulia ș.a.. Activitatea este reflectată integral pe blogul EPAS și/sau pagina de Facebook a liceului.

Vizita oficială de evaluare a avut loc în data de 21 mai 2019 și a fost efectuată de către doamna Nina Cugler, președinta Asociației Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21, iar festivitatea de decernare a titlului de „Școală-ambasador a Parlamentului European a avut loc în data de 29 mai 2019, la sediul Biroului de Legătură al Parlamentului European din București
Programul « Școli-ambasador ale Parlamentului European » (EPAS) a fost lansat în anul școlar 2015-2016 în 6 țări membre ale Uniunii Europene (Germania, Spania, Franța, Irlanda, Polonia și Italia) și a fost extins în 2016-2017 în toate cele 28 de state membre.

Scopul acestui program este acela de a oferi tinerilor posibilitatea de a-și aprofunda cunoștințele despre Parlamentul European și Uniunea Europeană, în general, de a-și cunoaște drepturile pe care le au în calitate de cetățeni europeni și de a înțelege cum pot participa activ la viața democratică a Uniunii Europene. În România există în acest moment 75 de unități școlare care au primit titlul de „Școală-ambasador a Parlamentului European”. Din județul nostru, alături de Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” a primit acest titlul onorific și Colegiul Economic « Dionisie Pop Martian” din Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...