FOTO: Colegiul Național ,,David Prodan” Cugir – partener în concursul România pitorească – Promovează regiunea în care trăiești!

Paul Voicu - Primar 2020

Colegiul Național ,,David Prodan” din Cugir a desfășurat, luni, o nouă activitate din cadrul proiectului de parteneriat cu Colegiul Național ,,Eudoxiu Hurmuzachi” pentru concursul ,,România pitorească – Promovează regiunea în care trăiești”.

Concursul, care va avea loc în perioada septembrie 2017 – iulie 2018, se adresează elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal și are ca scop cultivarea interesului tinerilor pentru descoperirea și promovarea potențialului regiunii în care trăiesc, prin specificul geografic, istoric și cultural. Manifestarea conține două etape: județeană și națională, iar secțiunile vizează paginile de facebook realizate de școlile implicate în proiect, concursul de eseuri adresate elevilor de liceu, precum și concursul de mini – ghiduri ce descriu localitatea/zona natală.

ELIT

Potrivit prof. Mariana Cunțan, din cadrul Cabinetului Documentare Informare (C.D.I.) de la Colegiul Național ,,David Prodan” Cugir, prima întâlnire de implementare a proiectului și formarea echipei de acțiune a avut loc în data de 20.10. 2017, prilej cu care, elevii au realizat o pagină de facebook, conform regulamentului, pe care o vor gestiona pe tot parcursul proiectului cu scopul promovării școlii și regiunii.

La concurs s-au înscris un număr de 13 elevi din clasele IX – XII, respectiv: Lupu Mădălina, Roșioru Magda, Gruian Anamaria, Tănase Teodora, Pop Gabriel, Kromek Bogdan, Oargă Rareș, Enescu Ana, Băluțiu Alessia, Kiș Robert, Velescu Gabriel, Țîr Andrei și Stoian Radu. Conform calendarului activităților, la 1 noiembrie 2017, elevii înscriși în concurs alături de directorul colegiului, prof. Ionela Cozmescu, s-au întâlnit cu primarul orașului, Adrian Teban, pentru a discuta despre importanța unui asemenea proiect și despre posibilitatea de a promova imaginea colegiului pe plan național. Pentru lunile decembrie 2017, respectiv ianuarie 2018, s-a cerut încărcarea pe pagină a unor materiale sugestive cu prezentarea localității, a obiectivelor turistice, respectiv a obiceiurilor de iarnă.

Mihail David - 2020

La data de 08.02. 2018, colegiul a primit felicitări din partea organizatorilor pentru modul în care s-a implicat grupul de elevi menționați mai sus, instituția fiind informată că s-au adăugat noi secțiuni ale concursului (Ghid turistic și Desen), la care s-au înscris elevii: Pantilescu Laura, Ceolan Ana Maria și Alexandru Adriana. Pentru activitatea desfășurată astăzi, șefa CDI l-a invitat la întâlnirea cu elevii, pe profesorul Vasile Lupu, personalitate a vieții sportive locale, recunoscut pentru îndelungata sa activitate ca profesor de sport și mai apoi de șah. Deși octogenar, el a participat la mai multe concursuri consacrate veteranilor la atletism, ultimele participări aducându-i titlurile de campion la Concursul Național de Cros destinat veteranilor, precum și acela de Campion Balcanic la atletism, categ. + 80 de ani.

La finalul reuniunii, grupul de elevi împreună cu profesorul Vasile Lupu, au vizitat laboratorul de șah, situat la Clubul elevilor și copiilor din Cugir. După cum preciza profesoara Mariana Cunțan, în următoarele luni,( martie și aprilie), copiii vor continua să administreze pagina de internet cu date referitoare la potențialul turistic al zonei și bineînțeles prezentarea tradițiilor pascale ale locului. Rezultatul proiectului se va materializa cu o excursie documentară pentru primele 20 de școli fruntașe ale clasamentului. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...