Rămâi conectat

Sport

FOTO: Clubul Enso Dojo Alba Iulia, 15 medalii la Campionatul Național Open de Karate Kyokushinkai | Competiție cu părinți concurând alături de copii

Dan HENEGAR

Publicat

în

La Săliște (județul Sibiu), a avut loc Campionatul Național Open de Karate Kyokushinkai al României, organizat de Federația Mas Oyama Spirit, competiție de anvergură în cadrul căreia reprezentanțiii Clubului Enso Dojo Alba Iulia au obținut 15 medalii.

Clubul din Cetatea Marii Uniri (sempai Nicoleta Panait, 1 dan) a avut la start 13 sportivi, zestrea cuprinzând o medalie de aur (Vladimir Henegar, la kata Free Style), alte șase medalii de argint și 8 medalii de bronz.

Rezultate: *Kata Individual: Vladimir Henegar – locul doi, Anastasia Fârtat – locul doi, Andreea Aldea – locul trei, Andrei Henegar – locul trei, Dominic Simedru – locul trei;

*Kata individual Bo: Vladimir Henegar – locul doi, Andreea Aldea – locul doi, Andrei Henegar – locul doi, Dominic Simedru – locul doi, Persida Luha – locul trei, Manuel Luha – locul trei;

Elit - Gustul Desăvârșit

*Kata Free Style: Vladimir Henegar – locul întâi, Andrei Henegar – locul trei;

*Kata Sincron Bo: echipa Enso Dojo, în componența Andreea Aldea, Miruna Cosma și Carina Marian – locul trei. De asemenea Karina Ciobanu, Maria Dan, Vasile Luha și Elena Bălțat au avut evoluții de apreciat în categorii cu competitori numeroși (10, 15, 21 de sportivi).

Demn de remarcat este faptul că 4 dintre reprezentanții Enso Dojo Alba Iulia, Andreea Aldea, Vladimir Henegar, Dominic Simedru și Andrei Henegar, au urcat pe podium la toate categoriile la care au participat. Pe de altă parte a fost un campionat național în care părinții au concurat alături de copii, rezultând o experiență minunată pentru Persida, Manuel și Vasile Luha, respectiv Vladimir și Andrei Henegar.

Mulțumim pe aceasta cale organizatorilor și colegilor implicați pentru o competiție frumoasă și provocatoare, prin președintele AS.C.S. Musashi Dojo și al Federației Mas Oyama Spirit, shihan Horațiu Adrian Neagoie, 7 dan. Osu no seishin! Nu vom renunța niciodată!”, a precizat sempai Nicoleta Panait (Enso Dojo Alba Iulia)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: Talentata tenismenă Dumitru Brândușa (TC Sun Alba Iulia), victorie în Slovenia, la un important turneu internațional!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat extraordinar reușit de talentata tenismenă Brândușa Roxana Dumitru (TC Sun Alba Iulia), aceasta reușind să câștige, în Slovenia, un important turneu internațional la categroria de vârstă 12 ani, fără a ceda vreun set.

De curând jucătoarea albaiuliană a repurtat un succes remarcabil în competiția “Krsko Open 2023”. În perioada 17-24 septembrie 2023, Brândușa Dumitru a excelat pe terenurile de tenis ale Tennis Club Krsko, obținând locul 1 în acest prestigios turneu. După ce în sferturile de finală a trecut de Olimpia Jagodzinska (Polonia), scor 6-4, 6-3, prestația sa a fost absolut impresionantă în semifinale, unde a avut o victorie notabilă împotriva lui Lilien Kubalova, numărul 4 din Slovacia, cu scorul de 6-4, 6-4.

Finala a fost cu adevărat spectaculoasă, iar Brândușa Dumitru a confirmat încă o dată statutul ei de campioană, învingând-o pe numărul 1, Briana Milavanovic Stamejcic, din Slovenia, cu un scor impresionant de 6-1, 6-1.

Această victorie demonstrează nu doar talentul și abilitățile extraordinare ale lui Brândușa, ci și dedicarea ei incontestabilă pentru tenis. Suntem mândri că face parte din echipa noastră de la Tenis Club Sun și suntem încântați să vedem cum continuă să strălucească în lumea tenisului. Felicitări, Brândușa Dumitru, pentru această performanță uluitoare! Ești o adevărată sursă de inspirație pentru noi toți și pentru viitorul tenisului românesc”, a transmis Cristina Moldovan, reprezentantul clubului TC Sun Alba Iulia, recunoscut la nivel național pentru rezultatele deosebite realizate la nivel juvenil.

Elit - Gustul Desăvârșit

Talentata tenismenă din Cetatea Marii Uniri a împlinit 12 ani în 16 martie și se anunță o mare speranță a “sportului alb” din România.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Junioara Miruna Măda, din Geoagiu de Sus, elevă în Alba Iulia, campioană balcanică la XCO!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Deși ciclismul este foarte popular în județul Alba, mai puțin cunoscut este faptul că de aici provine noua campioană balcanica la XCO – sport olimpic! Junioara Miruna Măda, originară din satul Geoagiu de Sus, comuna Stremț, este elevă la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan”, din Alba Iulia, în clasa a XI-a E.

Campionatele Balcanice de MTB XCO 2023 a avut loc la Câmpulung Muscel (județul Argeș), cu tări precum Bulgaria, Ungaria, Serbia, Bosnia și Herțegovina, România, Macedonia de Nord și Turcia la start.

Clasată pe locul întâi la categoria junioare, Miruna, sportivă născută în anul 2006, practică ciclismul de 4 ani, însă abia în noiembrie se împlinește un an de când face performanță sub îndrumarea unui antrenor personal (Alexandru Avram, din București). În afară de acest titlu, Miruna a adus în Alba, pentru al doilea an consecutiv Cupa Națională a României, dar și tricoul de campioană națională la XCE. În luna iulie, la Păltiniș a obținut medalia de argint la Campionatul de XCC și pe cea de bronz la XCO. În afara de cele trei etape de cupă națională câștigate, Miruna a urcat pe podium și în Cupa Ungariei, la Csomor- Budapesta, obținând medalia de bronz alături de două junioare titrate la nivel mondial. Junioara din Geoagiu de Sus își desfășoară antrenamentele la Alba Iulia, alături de fratele ei, Radu, elev un clasa a VIII-a B la Școala Gimnazială “Ion Agârbiceanu”, care practică și el XCO la categoria cadeți și ocupă locul 6 în Cupa Națională a României.

Frații Măda nu sunt singurii cicliști de performanță din județ. Roberto Burța si George Fățan din Sebeș sunt și ei legitimați la cluburi afiliate Federației Române de Ciclism. Roberto aleargă în competițiile naționale și internaționale de mai bine de 10 ani, si este deținătorul Cupei Naționale a României și vicecampion, iar George este abia la început, fiind legitimat abia din acest an. Frații Măda sunt legitimați la CSM Mediaș, iar Roberto și George la CSM Tg. Mureș.

Elit - Gustul Desăvârșit

XCO (Olympic Cross Country) reprezintă o cursă cu startul în grup, pe un circuit închis special amenajat cu o lungime de 4-10 km şi cu o durată în general de până la două ore. Concurenţii parcurg un număr de ture, concursul se încheie când primul concurent termină de parcurs traseul. Este cel mai popular format de cursă şi este prezent inclusiv în cadrul olimpiadei de vară. (M.N.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

„Spaniolul” Raul Ștefan, originar din Aiud, debut la Kisvarda FC

Dan HENEGAR

Publicat

în

Format în Spania, la Getafe, Raul Ștefan, fotbalistul de 19 ani originar din Aiud, a debutat pentru Kisvarda FC în OTP Bank Liga.

Apărătorul central a intrat la pauza întâlnirii dintre Ferencvaros și Kisvarda, scor 1-0, partidă contând pentru etapa a 7-a

Conform transfermarkt.de, Raul Ștefan are cetățenie spaniolă, fiind născut la Madrid, în iunie 2004. Până în ianuarie 2003, a evoluat la diverse categorii de vârstă la Getafe FC. „Raul Ștefan s-a născut în Spania la Madrid, în 2004 din părinți aiudeni, Irina și Ovidiu Stefan, ultimul fost jucător la CS Olimpia Aiud. Jucătorul a evoluat la CSD Santa Barbara Getafe, la diferite categorii de vârstă, de unde cu sprijinul altui aiudean Laci Szanto (cu bune relații la clubul maghiar) s-a transferat la clubul maghiar de prima divizie„, a preciat Ioan Demeter.

La clubul maghiar au mai jucat în trecut albaiulianii Mihai Mincă și Gheorghe Grozav

Elit - Gustul Desăvârșit

Foto: Kisvarda FC


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare