Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: ,,Citește și dă mai departe!”. Joi, la cererea comunităţii din Alba Iulia, se reia evenimentul de promovare a cărţii şi lecturii la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sub genericul ,,Citește și dă mai departe!”, joi 13 septembrie 2018, la căsuța Bibliotecii Urbane amplasată în Parcul Central al orașului, în fața Casei de Cultură a Studenților, a avut loc un program de animație pentru copii organizat de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

Dotarea mini-bibliotecii din parc cu carte din donații de la membrii comunității a fost însoțită de momente de lectură, poezie și teatru pentru copii susținute de actorii Teatrului de copii ,,Prichindel” din Alba Iulia Cătălina Mihăilă, Rareș Porca și Tudor Popa și de cantautorul Șerban Goșa. Scopul evenimentului a fost acela de a familiariza micuții preșcolari cu cartea și plăcerea lecturii pe de o parte și pe de altă parte cu bucuria de a oferi o carte pe care au citit-o deja pentru a-i face fericiți și pe alți copii.

Derulat ca un eveniment de promovare a cărții și a lecturii, proiectul s-a bucurat de succes așa încât la cererea publicului va fi reluat în aceeași locație în data de 24 septembrie 2018 cu începere de la ora 10.00. Și de data aceasta copiii, educatorii, părinții și bunicii prezenți se vor întâlni cu personaje din povești puse în scenă de actorii de la Teatrul de Păpuși ,,Prichindel” din Alba Iulia, vor face donații de carte pentru Biblioteca Urbană și vor participa la momente de interactivitate cu artiștii și bibliotecarii prezenți.

Evenimentul se va încheia la ora 11.30 cu o vizită a tuturor celor prezenți la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba unde vor fi audiate lucrările muzicale ,,Toamna Simfonic” în interpretarea lui Tudor Gheorghe, ,,Anotimpurile” lui Antonio Vivaldi și ,,Emoție de toamnă” în interpretarea lui Nicu Alifantis. După audițiile muzicale va avea loc vizitarea expoziției de poezie intitulată ,,Anotimpurile poeziei – Toamna”, expoziție organizată și coordonată de bibliotecarele de la secția de împrumut carte pentru adulți, cu scopul de a aduce în atenția publică colecția de carte de poezie a bibliotecii județene.

Proiectul face parte din Programul 1 USERS/1.4 Trăsura cu cArte  și se va derula în corelare cu proiectul 4.11 Expoziție de poezie.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților, Teatrul de Păpuși ,,Prichindel” și copiii și cadrele didactice de la Grădinița ,,Dumbrava Minunată”  și  Grădinița nr. 13 din Alba Iulia.

[nggallery id=6147]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea