Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: CiboDiVino, restaurant italian autentic la Alba Iulia, cu preparate dintre cele mai fine, gătite cu măiestria gustului de Chef Enrico, servite într-o ambianţă unică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CiboDiVino este un restaurant în care arta culinară autentic italiană și cea a designului se îmbină perfect cu pasiunea celor ce pun suflet pentru a-ți oferi o experiență culinară autentic italienească.

Ideea unui restaurant cu acest specific aparține unui om de afaceri italian care a dorit să aducă la Alba Iulia, pentru pasionații gastronomiilor internaționale, mai aproape bucătăria italiană autentică, cu accent în mod special pe zona Abruzzo. CiboDiVino este situat în Cetatea Alba Carolina, Traseul Sudic, pe strada Sfântul Eugeniu. În atmosfera intimă, cu influențe ale romantismului italian, restaurantul le oferă tuturor clienților experiența culinară din peninsulă.

Alături de o echipă de italieni, restaurantul oferă clienților preparate italiene autentice, atent selecționate pentru a se apropia cât mai mult de gusturile românești. Uleiul de măsline de cea mai bună calitate și ierburile aromatice dau un gust aparte preparatelor ce poartă semnătura lui Chef Enrico.

Albaiulienii și nu numai, care adoră preparatele italiene, realizate după rețete originale, sunt așteptați cu un meniu dedicat artei culinare italiene, ce include faimoasa lasagna la cuptor și vestitele paste tagliatelle, pappardelle, linguine, chitarra sau spaghetti. Tot aici, gurmanzii vor fi răsfățați cu preparate aromate: Miel la Tigaie cu Rozmarin, Gnocchi Tradiționali de Cartofi, Flambați cu Brandy, în Sos Canocchie, Calamari și Creveți, Tagliata de Vită Angus Argentina cu Roșii Cherry și Rucola sau Spaghettone Flambé în Formă de Parmezan, cu Trufe Proaspete.

Pentru amatorii de deserturi italiene, CiboDiVino propune Cannoli Siciliani, Sorbetto al Limone și multe alte delicii.

Pentru a le oferi clienților savoarea gastronomiei din peninsulă, bucătarul folosește ingrediente de cea mai bună calitate, aduse de la producatori italieni, iar prospețimea lor aduce un plus de savoare. Totodată, în restaurantul CiboDiVino gurmanzii pot alege de la cunoscutele paste Carbonara la lasagna cu ragu tradițional, preparat în casă, până la o supă de pești din Marea Adriatică, defiletați personal de personalul localului, pentru a scuti clientul de a-și curăța peștele la masă.

Frământate de mâinile pricepute ale unui bucătar italian, cu peste 25 ani de experiență, majoritatea pastelor sunt făcute în casă. La fel și deserturile, pentru fabricarea cărora se utilizează numai ingrediente cât se poate de naturale, preparatele devenind un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, indiferent de preferințe.

Meniul divers, gândit pentru toate preferințele, cu ingrediente mereu proaspete, naturale și atent alese, deserturile create cu măiestrie de patiser, ori specialitățile realizate la masă pentru o experiență memorabilă, completate de o selecție de vinuri italienești de primă clasă, toate se regăsesc în restaurantul CiboDiVino.

Meniul gastronomic al restaurantului este completat de o selecție de 93 de vinuri, din toate regiunile italiene, pornind de la nord spre sud, incluzând tipuri care se apropie de cele românești, cum este Chardonnay sau Sauvignon. Aici, clientul poate degusta și alte tipologii de vinuri pentru a compara gusturile, iar personalul restaurantului este alături de acesta pe tot parcursul periplului cu explicații despre gust, cu ce se potrivește, ce vin românesc preferă și ce vin italian i se potrivește, în funcție de gustul fiecăruia.

Capacitatea restaurantului este de 35-40 de locuri la masă și include zone mai intime, concepute pentru cei care doresc să stea la cafea, un separeu elegant, perfect pentru întâlnirile de afaceri, dar și o terasă deosebită pentru experiențe culinare autentice italienești.

Conceptul inedit CiboDiVino este completat de serviciul impecabil. Clientul care trece pragul localului este răsfățat încă de la intrare, unde este întâmpinat cu un pahar cu Prosecco și o mică gustare de bine ați venit, dar și o felie de pâine pentru a gusta uleiul crud cu sare.

Față de celelalte restaurante, clientul poate opta și pentru preparate care nu se găsesc în meniu, atâta timp cât există materia primă și se respectă rețeta originală: “Satisfacem toate gusturile: de la carne de pui, carne de porc, de vită și de miel. Clienții pot să aleagă între aperitive de carne și aperitive de pește. Au de asemenea ocazia să guste salamuri italiene, brânzeturi din Italia, preparate foarte vechi, readuse în modernism”.

Restaurantul folosește doar ulei extravirgin de măsline în bucătărie, adus din Abruzzo, extras la rece și care a fost premiat la Londra, fiind inclus în Top 20 Cele mai bune uleiuri din lume.

“La noi clientul trebuie să se simtă acasă. Pentru noi este un serviciu de prietenie, de încredere în noi. E foarte imprtant să înțelegem clientul, ce vrea să mănânce, ce îi place să bea, dacă vrea să fie ajutat sau nu în decizile sale culinare. E important să înțelegem ce își dorește clientul ca să îl putem ajuta.

În localul nostru, bucătarul are un raport diferit cu clienții. Acesta iasă în sală și vorbește cu clienții, îi salută, are o interacțiune directă cu omul, iar oaspeții CiboDiVino pot să își vadă preparatele chiar înainte de a le fi gătite, dacă își doresc”.

De asemenea, cei care doresc să se bucure de experiența culinară deosebită, sunt sfătuiți să facă o rezervare, preparatele fiind pregătite pe moment, fără a fi preparat în prealabil ceva.

Alături de amprenta culinară autentic italiană, designul ce aduce mai aproape frumusețea Italiei, transformă CiboDiVino într-un punct de reper pentru cei în căutarea bunului gust.

“Acesta nu este un restaurant, este o familie. Pornim de la ideea de familie, iar cine vine aici nu este pentru noi client, este pentru două – trei ore, membru din familia noastră.

Te așteptăm în restaurantul CiboDiVino pentru o experiență ca în Italia. Sei il benvenuto!”

De asemenea, clienții pot consulta meniul și pe site-ul restaurantului www.cibodivino.ro.

[nggallery id=6590]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea