Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Monden-Clubbing

FOTO: Cele mai apreciate persoane publice din judeţul Alba, pe Facebook. Unul a adunat peste 100.000 de like-uri

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Site-ul de socializare Facebook câştigă din ce în ce mai multă notorietate în rândul maselor, şi după ce şi-au creat un cont pentru socializare, tot mai mulţi albaiulieni îşi creează pagini, care sunt destinate persoanelor publice, sau companiilor şi au scop publicitar.

Pentru unii, un simplu cont este prea mic, acesta este limitat din punct de vedere al prietenilor permiţând doar 5.000, iar restul utilizatorilor pot doar urmări activităţile celor vizaţi. De aceea o pagina de Facebook este potrivită pentru cei care s-au afirmat prin diferite activităţi şi doresc să-şi ţină la curent fanii, cu fiecare eveniment, manifestare, decizie, informaţie sau activitate.

Pe departe cel mai popular şi apreciat albaiulian este Marius Moga, cântăreţul şi compozitorul dedicat genului pop şi muzicii dance. Succesul pe care l-a obținut în România i-a adus locul 85 din 100 la momentul anunțării clasamentului „Mari români”, în anul 2006. De-a lungul timpului, Moga a fost determinant în succesul mai multor cântăreţi precum 3 Sud Est, Anda Adam, Andreea Bălan, Blondy, Corina, Cream, Hi-Q, Simona Nae, Paula Seling sau Simplu. Alături de Brenciu, Smiley şi Loredana, Marius Moga este unul dintre descoperitorii celor mai bune Voci ale României, la emisiunea cu acelaşi nume, transmisă de Pro TV şi urmărită de milioane de telespectatori. Albaiulianul a adunat peste 104.000 like-uri pe pagina de socializare Facebook.

Cu toate că nu are un public ţintă utilizator de Facebook, cântăreţul de muzică populară Nicolae Furdui Iancu este un adevărat simbol al munților Apuseni și al județului Alba. Cu vocea sa puternică şi cu repertoriul deosebit căruia îi sunt definitorii elementele spaţiului mitic românesc, interpretul a cucerit peste 86.000 de fani pe site-ul de socializare Facebook. Acesta este şi unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi de muzică populară din România.

Ina Todoran este una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică populară din Ardeal fiind şi studentă la UMF Târgu Mureş, Facultatea de Medicina. Pe lângă vocea extraordinară pe care o deţine, Ina a demonstrat că este şi o fată inteligentă obţinând media 10 la examenul de bacalaureat. Ioana Todoran s-a remarcat și prin participarea, împreună cu „Mugurii de tezaur”, la numeroase emisiuni „Tezaur Folcloric”. În ianuarie 2011, interpreta a câștigat finala regională a concursului „Vocea Populară” organizat de TVR 3 și a participat la finala națională, care a avut loc la Sala Radio, în București, câștigând premiul de popularitate. În aprilie 2011 a câştigat premiul I și premiul de popularitate la festivalul „Vară, vară, primăvară”, Sibiu iar în septembrie 2012 și-a completat colecția de premii cu Trofeul Festivalului „Strugurele de Aur”, produs de Jidvei România, în coproducție cu Televiziunea Română și în parteneriat cu Consiliul Județean Alba.

Mădălina Buftea a devenit persoană publică după ce a câştigat locul 2 la concursul de frumuseţe Miss World 2013 România, fiind apreciată din vară, de 278 internauţi. Mădălina este acum studentă la Facultatea de Jurnalism din Bucureşti şi doreşte să continue şi cu activitatea de modeling.

Gicu Grozav este unul dintre cei mai buni jucători pe care Unirea Alba Iulia i-a dat fotbalului internaţional. După evoluţiile foarte bune de la Petrolul Ploieşti, internaţionalul român a fost transferat la echipa Cecenă, Terek Groznîi. Gicu este şi un om de bază în echipa lui Victor Piţurcă, fiind omul meciului din partida de la Istanbul, care a fost decisivă în calificarea României la barajul Campionatului Mondial din Brazilia. Albaiulianul a adunat peste 1.850 de fani pe site-ul de socializare.

Nicuşor Stanciu s-a impus foarte repede în primul unsprezece al echipei Steaua Bucureşti, după ce a avut un scurt „duel” cu Gabi Iancu, celălalt tânăr talentat de la mijlocul Stelei. Nicu a reuşit să strângă într-un timp relativ scurt peste 2.650 de fani pe site-ul de socializare, acesta postează mereu poze de la antrenamente şi din timpul meciurilor, sau invită fanii la pronosticuri înaintea partidelor oficiale.

Interpreta de muzică uşoară, Antinia Simion are dedicată o pagina de Facebook! Este de precizat faptul că nu ea este cea care postează pe această pagină ci grupul de fani care au iniţiat-o.  Antinia Simion este câştigătoarea marelui trofeu al Concursului Naţional „Voices” Alba Iulia 2013 şi se poate mândri că în 2012 a adus marele trofeu al Festivalului Internaţional „Steaua Carpaţilor” la Alba Iulia. Antinia are peste 1.1000 fani pe Facebook.

Djay Rareş cunoscut pentru faptul că a fost rezident în mai multe localuri albaiuliene printre care amintim, Club Allegria şi Le Papion Cafe Bar. Mai mult decât atât, Rareş
este plăcut în rândul liceenilor fiind „gazda” balurilor bobocilor, de câţiva ani buni. Acesta a adunat puţin peste 500 de fani, pe site-ul de socializare.

Meda Cotuna este redactor muzical, realizator emisiuni pentru copii, MC şi jurnalist. A strâns într-un timp relativ scurt, un număr mare de aprecieri în rândul internauţilor, ajungând la peste 1.050 de like-uri la pagina oficială de Facebook.

Lista celor celebrii şi apreciaţi din judeţul Alba în rândul internauţilor este cu siguranţă mai numeroasă şi poate fi continuată de cititorii ziarului „Unirea”.

La sugestia cititorilor ziarului Unirea.

Pilotul albaiulian Mihai Aurel Beldie este câştigător al locului 2 la Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, la grupa automobilelor Diesel şi vicecampion naţional al clasei H3. Acesta a mai câştigat şi alte premii la diferite concursuri de automobilism, fiind unul dintre cei mai reprezentativi sportivi ai judeţului. Are pe site-ul de socializare, peste 1.100 de fani.

 

Originar din judeţul Alba, localitatea Oarda de Jos, Ioan Bocșa este un solist de muzică populară ardelenească, profesor universitar la Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. Ioan Bocşa este un alt ambasador al muzicii populare din judeţul Alba, şi la fel ca şi în cazul lui Nicolae Furdui Iancu, dacă publicul lui ţintă ar fi fost consumator de Facebook, cu siguranţă ar fi adunat mult peste 1.924 de like-uri, câte are în prezent.

Topul nostru a fost răsturnat de cititorii ziarului Unirea, care au sugerat formaţia Play & Win care este şi o echipă de compozitori, producători muzicali alcătuită din Sebastian Barac, Radu Bolfea și Marcel Botezan, toţi trei din Alba Iulia, dar care s-au mutat în Constanţa pentru a începe o carieră în muzică. Primul cântec de succes compus de aceștia a fost „Kylie” pentru albumul formației Akcent, S.O.S. care a avut parte de un succes internațional. De-a lungul timpului, membrii formaţiei au realizat piese pentru Andra, Sistem, Activ dar şi alţi interpreţi din ţară. Peste 237.000 de internauţi au apreciat pagina oficială de Facebook a artiştilor.

[nggallery id=644]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Fall Guy / Cascadorull Avanpremiera Regia: David Leitch Cu: Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer Gen Film: Actiune, Drama Durată: 119 min Rating: AP 12 Este cascador și, la fel ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea