Rămâi conectat

Sport

FOTO: Ce performanță pentru Alba! Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, calificare la Campionatele Mondiale de atletism!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mărșăluitoarele Ana Rodean și Mihaela Acatrinei au reușit o performanță excelentă în Sâmbăta Mare, la Dudince, în Slovacia, cele două atlete legitimate la CS Unirea Alba Iulia calificându-se la Campionatele Mondiale de atletism, cel mai important concurs din 2022, prevăzut în perioada 15-24 iulie, în USA, la Eugene.

 

Timpi foarte buni realizați de ambele sportive, cu care și-au asigurat practic calificarea la Campionatele Mondiale. În urma acestor rezultate, în clasamentul mondial Ana se situează în jur de locul 30 iar Mihaela aproximativ pe 40 dintr-un total de 60 de locuri calificabile. Le felicit pe sportivele mele pentru efortul depus care, iată, a fost încununat de un succes deosebit. Este un rezultat extraordinar atât pentru CS Unirea cât și pentru sportul albaiulian în general”, a declarat antrenorul Gabriel Avram.

Într-o companie extrem de selectă, la un concurs tradițional ce a adunat la start “crema” marșului de pe mapamond, peste 230 de sportivi din 28 de țări prezenți la a 41-a ediție a prestigioasei curse ce a reprezentat și campionat pentru șase țări, Croația, Cehia, Ungaria, Mauritius, România și Slovacia, sportivele din Cetatea Marii Uniri s-au clasat pe primele două poziții ale ierarhiei interne. În Slovacia s-a desfășurat Campionatul Național de 35 kilometri marș, seniori și Under 23, masculin și feminin. Ana Rodean, cu timpul 3:01.56, a cucerit medalia de aur (al doilea titlu consecutiv pe respectiva distanță, recordul național fiind stabilit în mai 2021, la Poděbrady, Cehia, la Campionatul European de Marș), fiind pe locul 21 în curs. Colega sa de club, Mihaela Acatrinei, la primul concurs de 35 kilometri din carieră, a terminat pe locul secund, cu timpul 3:08.38, devenind vicecampioană națională și luând medalia de argint (locul 30). Mihaela Pușcașu a fost a 3-a (a 34-a, la general; au încheiat 39 de sportive, iar alte 7 nu au ajuns la finish), iar CSU Reșița și-a adjudecat aurul pe echipe (cele două uniriste au dublă legitimare)

Cursa a fost câștigată de Qieyang Shije (China), argint la JO de la Londra și 2012, locul 7 la Tokyo anul trecut, de două ori medaliată mondială, la prima cursă a anului și prima pe 35 kilometri, cu timpul 2:43.06 (recordul concursului). Pe podium au mai urcat Garcia Leon Kimberly (Peru) – timpul 2:43.19 (record sud-amercican) și Li Maocuo (China) – timpul 2:45.46.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea