Foto: câştigătorii Cupei „Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis la Şah” *Peste 140 de participanţi

Cupa Rotary la sah Alba Iulia 4Cupa „Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis la Şah” a demonstrat, prin cei 148 de participanţi, că pasiunea celor mici pentru sportul minţii merită şi trebuie cultivată

Evenimentul şahistic organizat de Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis pentru a promova şahul ca sport al minţii şi a-i îndemna pe cei interesaţi să-l practice de la o vârstă fragedă, a demonstrat, dacă mai era nevoie, că pasiunea celor mici pentru sportul minţii merită şi trebuie cultivată. Cei 148 de preşcolari şi elevi de clasele I-VIII, mulţi dintre ei însoţiţi de părinţi, bunici sau antrenori, au umplut cu emoţia, talentul şi entuziasmul lor holurile şi sălile de clasă ale Şcolii Gimnaziale “Vasile Goldiş” din Alba Iulia, cea care a găzduit o competiţie foarte bine promovată şi care s-a dovedit atractivă, la ea participând jucători din cinci judeţe şi din oraşe precum Braşov, Tîrgu-Mureş, Cluj-Napoca, Mediaş, Blaj, Ocna-Mureş, Teiuş, Sebeş, Cugir şi, bineinţeles, Alba Iulia.

INFORMARE COVID-19

Competiţia a avut secţiuni pentru concurenţi nelegitimaţi sau legitimaţi la Federaţia Română de Şah şi având rating 1001, dar şi pentru competitori legitimaţi, având rating mai mare de 1001. S-a concurat pe grupe de vârstă, de la preşcolari şi până la elevii de clasa a VIII-a, distinct băieţi şi fete, iar la finalul competiţiei, organizatorii au acordat, pentru fiecare secţiune, trofeu pentru locul întâi, medalii pentru primii clasaţi şi diplome pentru toţi participanţii.

Cei care au câştigat secţiunile competiţiei sunt următorii, în egală măsură însă toţi participanţii pot fi consideraţi câştigători, prin prisma experienţei pe care au acumulat-o:

Mărginean Bogdan Andrei (Tîrgu-Mureş), secţiunea “preşcolari, băieţi – începători”;

– Ciocan Ariana Roxana (Tîrgu-Mureş), secţiunea “preşcolari, fete – începători”;

– Vezentan Tudor (Cluj-Napoca) şi Iordăchescu Roberto (Cugir), secţiunea “clasa a I-a, băieţi – începători”;

– Bucur Maria (Alba Iulia), secţiunea “clasa a I-a, fete – începători”;

– Tarciuc Ianis (Sebeş) şi Ferenţiu Raul (Cluj-Napoca), secţiunea “clasa a I-a, băieţi – avansaţi”;

– Pătruţ Robert (Alba Iulia), secţiunea “clasa a II-a, băieţi – începători”;

– Ciubăncan Denisa (Cluj-Napoca), secţiunea “clasa a II-a, fete – începători”;

– Țâmpea Radu (Alba Iulia), secţiunea “clasa a II-a, băieţi – avansaţi”;

 – Moldovan Andrada (Cluj-Napoca), secţiunea “clasa a II-a, fete – avansaţi”;

– Schmit Andrei (Cugir), secţiunea “clasa a III-a, băieţi – începători”;

– Lupu Filofteia (Alba Iulia), secţiunea “clasa a III-a, fete – începători”;

– Arion Ilie (Cugir), secţiunea “clasa a III-a, băieţi – avansaţi”;

– Baciu Cristian (Ocna-Mureş), secţiunea “clasa a IV-a, băieţi – începători”;

– Chiorean Diana (Ocna-Mureş), secţiunea “clasa a IV-a, fete – începători”;

– Pirtea Bârzan Răzvan (Braşov), secţiunea “clasa a IV-a, băieţi – avansaţi”;

– Vezentan Andreea Nicoleta (Cluj-Napoca), secţiunea “clasa a IV-a, fete – avansaţi”;

– Lascu Mihai (Teiuş), secţiunea “clasele V-VIII, băieţi – începători”;

– Lupu Mădălina (Cugir), secţiunea “clasele V-VIII, fete – începători”;

– Costachi Mihnea (Alba Iulia), secţiunea “clasele V-VIII, băieţi – avansaţi”;

– Ileană Maria (Alba Iulia), secţiunea “clasele V-VIII, fete – avansaţi”.

Cupa Rotary la sah Alba Iulia 1Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis a decernat “diplome de excelenţă” lui Radu Țâmpea şi Mihnea Costachi, campioni naţionali en-titre la categoriile lor, pentru rezultatele remarcabile la şah şi pentru că inspiră generaţia lor să practice sportul minţii. Clubului Municipal de Şah Alba Iulia, partener al evenimentului, i-a fost decernată „diploma de merit” pentru contribuţia deosebită la promovarea şahului şi pentru rezultatele remarcabile ale sportivilor săi. De asemenea partener al evenimentului, Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” Alba Iulia a primit, prin directorul Teofil Florea, „diploma de merit” pentru sprijinul acordat în organizarea competiţiei. Diplomele de excelenţă şi de merit au fost însoţite, ca semn al aprecierii, de fanionul Clubului Rotary Alba Iulia Civitas Solis.

Organizatorii le mulţumesc pe această cale arbitrilor competiţiei, cei care au asigurat o desfăşurare impecabilă a evenimentului şahistic: Marius Ceteraş (Alba Iulia), Alin Toma (Cluj-Napoca), Iosif Baratosi (Tîrgu-Mureş), Emil Deliman (Mediaş), Liliana Olea (Braşov), Gabriela Popa (Alba Iulia) şi Ovidiu Lupu (Cugir). Mulţumesc, de asemenea, domnului inspector şcolar Ştefan Bardi, pentru prezenţa la eveniment, dar şi firmei IOMIR SRL din Teiuş, care prin domnul Ionel Miron le-a oferit tuturor participanţilor gustoşii pufuleţi pe care îi fabrică.

Ne-am simţit extraordinar. Ne-a bucurat prezenţa fiecărui copil care a venit pentru acest frumos sport care este şahul. Le mulţumim Clubului Municipal de Şah Alba Iulia, nu doar pentru implicarea remarcabilă în eveniment, ci pentru tot ceea ce face pentru acest sport şi pentru cei care îl practică şi, în egală măsură, Şcolii Gimnaziale “Vasile Goldiş” Alba Iulia, o gazdă minunată. Nu în ultimul rând, le mulţumesc colegilor mei din club pentru timpul şi sufletul puse în organizarea acestui eveniment şi vă promitem că această cupă va deveni un eveniment anual al Clubului Rotary Alba Iulia Civitas Solis şi al celor care doresc să se implice în promovarea sportului minţii”, a declarat av. Dana Tomşiţ, preşedintele clubului

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...