Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Caravana literară a poposit la Colegiul Național „I. M. Clain” Blaj. Lansare de carte și moment artist susținut de elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 20 aprilie 2019, în centrul de documentare și informare al Colegiului Național „I. M. Clain” Blaj a avut loc un triplu eveniment cultural, desfășurat în cadrul proiectului Caravana literară scriitori în școală, organizat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și Consiliul Județean Alba. Cu această ocazie, invitatul special, Adrian Sărmășan, și-a lansat două volume de versuri Zâmbesc fără frică și Raiul lupilor îngeri și un album, intitulat Dimineți în 2.

La acest eveniment cultural-artistic au participat cu entuziasm domnul Silvan Stâncel, manager al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, doamna Daniela Floroian – moderatoarea activității, doamna director adjunct, prof. Iulia Tarko, doamna Simona Frâncu – director al Muzeului de Istorie „Augustin Bunea” Blaj, domnul Ioan Mihălțan – președintele Asociațiunii Astra, Despărțământul „Timotei Cipariu” Blaj, Maria Pauletti – director Centrul de Plasament Blaj, elevi, profesori și alți iubitori de poezie și muzică folk, purtând semnătura artistului Adrian Sărmășan.

După caldele cuvinte de întâmpinare din partea d-nei prof. Iulia Tarko, director adjunct, care a realizat un succint istoric al școlii, a urmat prezentarea proiectului Caravana literară scriitori în școală, de către domnul Silvan Stâncel. Acesta i-a îndemnat pe tineri să citească și să aprecieze adevăratele valori ale vieții prin dezvoltarea gustului estetic și a sensibilității creatoare, făcând o frumoasă trecere de la carte la arte. Doamna Daniela Floroian a prezentat și apoi a oferit din partea instituției organizatoare volumul Opere – Octavian Goga, volum editat sub egida Academiei Române, în cadrul Proiectului România 100.

Acest aveniment a fost cu totul special pentru că din program a făcut parte și susținerea unui recital muzical de către cantautorul Adrian Sărmășan, participanții trăind un moment emoționant, atât prin interpretarea muzicală de excepție, cât și prin forța mesajului transmis. Adrian Sărmășan este poet, compozitor, cantautor și interpret de muzică folk, pop, country și rock, care a primit, de-a lungul timpului, numeroase premii la concursuri naționale.

Un astfel de trofeu este „Omul cu chitara”, acordat la Gala Premiilor Muzicale Radio România 2017. Artistul a dorit să interacționeze cu publicul, așa că a avut loc și un interviu imaginar în cadrul căruia elevii au avut posibilitatea să-i adreseze invitatului o serie de întrebări, la care artistul a răspuns sincer și spontan, prezentînd câteva ipostaze inedite din viața sa.

În program a fost inclus și un moment artistic susținut de elevii Adrian Zudor și Mihai Andreea Ștefania din clasa a X-a, coordonați de prof. Claudia Oancea-Raica.

La finalul activității autorul a oferit autografe pe cărți și albume spre încântarea publicului.

Mulțumim organizatorilor și partenerilor ce și-au adus contribuția la realizarea acestui proiect, conducerii colegiului, doamnei bibliotecare Maria Brad și tuturor celor prezenți la această manifestare care ne-a înnobilat sufletul prin frumusețea versurilor și armonia muzicii lui Adrian Sărmășan.

Purtător de cuvânt al colegiului,

Prof. Claudia Oancea-Raica


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea