Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Caragiale, omagiat la Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sub genericul ,,Să ne amintim de…Caragiale”, elevii Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir, i-au adus și în acest an un omagiu celui care a știut să recreeze viață prin arta sa neegalată.

În activitățile derulate pe parcursul acestei săptămâni, elevii au avut ocazia să aprofundeze creațiile literare prin lectură, dar și să se lase antrenați de energia, veselia și fantezia specifice copilăriei, prin punerea în scenă a unor fragmente din celebrele schițe. Un aspect inedit l-a reprezentat întâlnirea cu câteva creații lirice caragialiene, ce au fost recitate în același cadru festiv.

Sub îndrumarea profesoarelor Nicoleta Văsuți, Florica Adam și Florina Bran-Koller, elevii claselor V-VII și-au etalat talentul actoricesc, care a adus zâmbete luminoase pe chipul colegilor lor, dar mai ales pe chipurile părinților sau bunicilor, invitați ai copiilor. Jocul micilor actori a fost astfel, prilej de a marca ultimele momente ale primului semestru școlar, dar și de a-și reaminti inegalabila operă a lui Caragiale.

,,Dacă anul cultural românesc începe cu aniversarea Luceafărului poeziei, finalul lunii ianuarie este dedicat corifeului dramaturgiei, Ion Luca Caragiale. Situațiile reale ale vieții noastre sunt adeseori hilare, iar  Caragiale rămâne mereu actual, citabil, dincolo chiar de programa școlară care, în mod firesc, îi alocă un generos și meritat timp de studiu. Aspectele cunoscute de la orele de limba și literatura română sunt însă, mai bine valorificate prin activitățile extracurriculare ce asigură o continuitate a instruirii formale, a afirmat  profesoara de limba română,  Bogdana Sabău.

La evenimentele organizate au luat parte directorul si directorul adjunctă a instituției școlare, prof. Floarea Vlase, respectiv Stela Predescu. (C.P.)

[nggallery id=3366]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea