Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Campania ”Hai pe net”, ediția 2015, a ajuns și la Liceul Teoretic Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campania ”Hai pe net!” s-a desfășurat și la Liceul Teoretic Teiuș. ”Hai pe net!” este o campanie de incluziune digitală organizată de Fundația EOS Romania în parteneriat cu telecentre, biblioteci publice, școli, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI) și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în Romania.

hai pe net - Teius02În anul 2015 campania a avut loc în perioada 23-29 martie cu sprijinul partenerilor strategici precum: rețeaua națională de ecentre, ANBPR Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Ministerul pentru Societatea Informațională, Certipro Education, Microsoft și Liberty Global. Campania de derulează sub patronajul inițiativei Grand Coalition for Digital Jobs a Comisiei Europene și a campaniei eSkills for Jobs 2015.

Evenimentul derulat în România este parte integrantă a campaniei Get online week 2015 (www.getonlineweek.eu) derulată la nivel European de către organizația Telecentre Europe (www.telecentre-urope.org) – o campanie de responsabilizare digitală prin care telecentrele urmăresc stimularea ocupării forței de muncă, formarea și certificarea competențelor digitale (eCompetențe) precum și locurile de muncă care necesită utilizarea Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) în comunitățile din întreaga Europă.

Principalele teme abordate de campania de anul acesta (aflată deja la a cincea ediție) sunt: Sprijinirea TINERILOR pentru identificarea competențelor și abilităților latente pe care nici măcar nu știau că le au. Platforma http://yourock.jobs/ro îi va ajuta să-și creeze un CV demn de atenția instituțiilor educaționale sau ale angajatorilor! ELEVII și STUDENȚII vor accesa aplicația de testare a competențelor TIC pentru angajare. Aplicația Skillage este disponibilă la www.skillage.eu. SENIORI: Participarea seniorilor în societatea informațională și folosirea internetului pentru a explora interesele și pentru a crește calitatea vieții. COPII: Siguranța online – jocuri și activități dedicate copiilor, dar și adulților începători; cu resurse disponibile pe www.sigur.info. PROFESORI: Cursuri gratuite de utilizare a tehnologiei în predare.

Campania „Hai pe net!” 2015 este dedicată în primul rând celor care nu au mai folosit internetul până acum, dar încurajează și utilizatorii conectați să beneficieze din plin de o serie de aplicații și servicii online care să le îmbunătățească calitatea vieții. Obiectivele generale ale Campaniei „Hai pe net” sunt să aducem România online, să exploatăm la maximum potențialul social și economic al TIC, în special al internetului – suport vital al activităților economice și sociale, atât în afaceri, muncă, joacă cât și în a comunicare.

[nggallery id=218]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi: ”Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea