Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Bursa Locurilor de Muncă la Alba Iulia: Ofertă diversificată, interes scăzut din partea șomerilor pentru a lucra. Directorul AJOFM: ”Oamenii sunt pretențioși”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a organizat, joi, Bursa generală a locurilor de muncă la Alba Iulia. La eveniment au participat 34 de agenți economici din județ care au oferit în total 456 de locuri de muncă, atât pentru persoane cu studii superioare – 58 de posturi pentru ingineri și economiști, cât și pentru cele cu studii medii, însă ofertele nu s-au bucurat de interes în rândul șomerilor. La final, din cele 485 de persoane participante la bursă, au fost selectate în vederea angajării  95 de persoane.

A fost cea mai diversificată ofertă din ultimii ani, au fost locuri de muncă și pentru persoane necalificate, dar cei ce au venit la bursă au un interes scăzut pentru a lucra. Cultul muncii se diminuează, oamenii sunt pretențioși, vor salarii tot mai mari și nu acceptă că e posibil să câștige mai mulți bani după ce se angajează, dacă sunt serioși și muncesc.

Aproape jumătate dintre cei ce au venit la bursă au ajutor de șomaj de 500-600 de lei/lună, sumă din care nu pot să trăiască de la o lună la alta. E posibil să lucreze ”la negru”! Iau în considerare faptul de a notifica ITM Alba în legătură cu acest aspect! E opinia mea, încercând să înțeleg lipsa de interes a șomerilor în a-și găsi un loc de muncă”, a declarat Andrea Katona, directorul AJOFM Alba.

Printre cele 34 de firme prezente la bursă s-au aflat companii precum Bosch, VCST, Star Transmission, Prefera Foods, Dialuk Construct și altele, toate oferind locuri de muncă în diferite meserii. Bosch, de exemplu, a oferit posturi de electricieni, mecanici, operatori CNC, sculeri matrițeri, dar și de lucrători cu alte meserii, însă doar 7 persoane și-au depus CV-urile. De asemenea, Star Transmission a căutat ingineri, operatori CNC, electricieni, mecanici, maiștri etc, însă numai 3 persoane s-au arătat interesate de posturi.

Acţiunea s-a derulat în colaborare cu Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918”, cu începere de la ora 10.00, în sala de conferinţe PAEM din Alba Iulia (zona piață centru).

La acest eveniment au fost invitate să participe toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau cele care doresc să se reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi de menţinere a raportului de muncă pe termen lung şi mediu.

Reamintim că angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, șomeri care mai au 5 ani până la pensie şomeri de lungă durată sau tineri NEET (Tânăr NEET înseamnă, tânăr cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani care nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională), primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 900 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

[nggallery id=3747]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea