Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Branko Gajic, „the best”! *Volei Alba Blaj, mândria urbei a intrat în Europa!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj11La numai 3 ani de existenţă, Volei Alba Blaj se mândreşte cu o primă performanţă notabilă: calificarea în semifinalele Diviziei A 1 de volei şi implicit obţinerea biletelor pentru Europa, unde echipa din „Mica Romă” va debuta la toamnă.

Prima izbândă pe terenul rivalei CSM Bucureşti, 3-2 după „setul de aur” şi 2-0 în play-off cu fosta participantă în Cupele Europene a însemnat implicit îndeplinirea obiectivului fixat, calificarea între primele 4 formaţii ale ţării, iar în semifinale stă la rând vicecampioana Dinamo.

Un meci dramatic în Sala „Unirea” din Dobroeşti şi o izbândă de rezonanţă pentru trupa dârzului Branko Gajic, un antrenor care merită aprecieri pentru performanţa realizată. Şi, ca un arc peste timp, punctul victorios a fost realizat de experimentata Vali Rusu, voleibalista aflată la Blaj încă de la înfiinţarea grupării ce duce un orăşel de 20.000 de locuitori, cel mai mic de pe harta voleiului autohton, la porţile Europei. „Bravo fetelor, bravo conducerii, bravo staff-ului meu pentru ce am realizat. După 3 ani scriem istorie, dar nu e maximum pentru noi, putem să mergem mai sus. Avem 16 zile la dispoziţie să pregătim semifinalele”, a spus sârbul instalat anul trecut pe banca merituoasei trupe de pe Târnave, ce  s-a iţit pe lume în 2011. Copilul a crescut mare, este „mândria urbei” şi vrea să devină a „judeţului”. Bravo Blaj! Şi să nu omitem iniţiatorii proiectului ce stă la baza performanţei: Consiliul Judeţean Alba şi Primăria municipiului Blaj.

Şi drumul nu se opreşte aici, Volei Alba Blaj ridică ştacheta şi la anul doreşte să joace finala mare!!!!

[nggallery id=1272]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Unirea Ungheni – CS Universitar Alba Iulia 2-3 (0-0), în play-off-ul eșalonului terț!!! Studenții au dat lovitura

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Universitar Alba Iulia a dat lovitura la Ungheni, la primul joc după despărțirea de antrenorul Bruno Vienescu! Formația din Cetatea Marii Uniri au învins 3-2 (0-0), după un al doilea act de senzație, în care au revenit de la 0-1. Interimatul asigurat de Nicolae Ghișa a adus și prima victorie din play-off, după 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea