Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Balul de caritate organizat de Astra Aiud, un eveniment de succes. Sute de persoane au contribuit la asigurarea unor burse de merit pentru elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ 300 de persoane au contribuit la strângerea unei sume suficient de mari menite a oferi o șansă în plus unor elevi cu rezultate bune la învăţătură. Suma este menită să-i susțină pentru a performa.

Balul de caritate organizat de către despărțământul Astra „Ovidiu Hulea” din Aiud a avut loc sâmbătă 28 ianuarie 2017 și pe lângă faptul că poate fi socotit un succes având în vedere sumele strânse el a deschis și „sezonul balurilor de caritate” ce se organizează în municipiu de diversele asociații caritabile care-și desfășoară activitatea aici.

Sâmbătă, prin contribuția neinteresată a unor intelectuali și oameni de afaceri din Aiud a fost strânsă o sumă importantă de bani care va fi folosită pentru asigurarea unor burse de merit pentru elevi, dar și pentru finanțarea altor proiecte aflate pe calendarul organizatorilor primului bal de caritate din acest an ce a fost organizat în Aiud.

La eveniment au participat o serie de oameni politici din Aiud și din județ. Printre aceștia s-au numărat: Oana Badea, primarul municipiului Aiud, deputatul PNL de Alba domnul Sorin Bumb, Ion Dumitrel președintele Consiliului Județean Alba și încă mulți alții.

Evenimentul a debutat cu „imnul ASTRA”, după care în discursul succint de deschidere rostit de către doamna profesor Despina Stanciu, președinta despărțământului aiudean și domnul deputat Sorin Bumb s-a subliniat importanța unor astfel de manifestări și s-au felicitat organizatorii pentru realizările de până acum.

Având o organizare foarte bine pusă la punct, aproape perfect s-ar putea spune, balul de caritate organizat de Asociația Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român Astra, despărțământul „Ovidiu Hulea” din Aiud a reușit să asigure o atmosferă deosebit de frumoasă și de antrenantă pentru toți cei prezenți la eveniment, lucru ce putea fi ușor de constatat de orice persoană care ar fi intrat pentru câteva minute în sala de evenimente „Luk”, pusă la dispoziție de către patronii acesteia.

Pentru reușita cestei ediții, a șaptea în istoria despărțământului „Ovidiu Hulea” balul astriștilor a reunit personalități importante din cultura și politica județului. Pe lângă persoanele enumerate mai devreme specificăm faptul că am observat participarea unor reprezentanți ai altor despărțăminte astriste din județ.

„Îmi place și particip cu plăcere la astfel de baluri. Am admirat și admir tot ce fac despărțămitele Astra din județ și nu numai. Oamenii aceștia se ocupă, cu adevărat de valorile spirituale și patriotice naționale. Sunt alături de ei, de Astra, și sunt convins că împreună cu membrii celorlalte despărțăminte din județ vor duce mai departe spiritul Astrei și al românismului, pentru înaintarea literaturii române și cultura poporului român în deosebit pentru încurajarea studiilor, prin premii și burse acordate elevilor performanți” ne-a declarat deputatul Sorin Bumb.

Distracție a fost din plin, gazdele reușind să asigure un excelent program artistic și o ambianță de toată lauda.

Un excelent program artistic au prezentat membrii Ansamblului „Doina Aiudului” de la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud ansamblului a încântat privirile și auzul participanților suite de dansuri pe care le prezintă în deplasările sale peste hotare fapt de altfel răsplătit cu ropote îndelungi de aplauze.

Nu s-au lăsat mai prejos nici elevii de la Școala de Dans Sportiv și de Societate „Top Dance 2007”,  antrenați de neobositul Alin Roșa, care au făcut furori în rândul celor prezenți, mulți dintre participanți uitându-se invidioși la modul elegant și perfect în care s-au mișcat în sala de bal. Îmbrăcați în superbele lor costumele, deosebit de elegante și frumos colorate, elevii domnului Roșa le-au demonstrat celor mari cam cum se dansează: cha-cha, jive, passo-doble, rumba, vals lent, tango, foxtrot și vals vienez, ropotele de aplauze și privirile invidioase ale spectatorilor fiind o răsplată pe deplin meritată.

Un moment deosebit l-a constituit licitația, modalitatea elegantă de a strânge fondurile necesare derulării proiectelor pe care Despărțământul Astra „Ovidiu Hulea” din Aiud le are planificate. În acest an s-au licitat mai multe platouri cu torturi și lucrări de artă semnate de una dintre cele mai recunoscute artiste plastice aiudene, doamna Natașa Bardi.

Și în această ediție, ca de altfel și în celelalte ediții, tombola a fost și o modalitate de a face cunoscută creația literară din județul Alba,în majoritatea lor premiile constând în cărți de poezie sau proză semnate de nume consacrate ale literaturii județului, printre care sau numărat binecunoscuții scriitori și oameni de presă: Ștefan Dinică, Ghearghe Jurcă, Ioan Mărginen, colegul nostru Dorel Lazăr și mulți, mulți alții.

Potrivit vorbei românești „Dar din dar se face rai”, potrivit celor declarate de doamna Despina Stanciu, președinta Despărțământului Astra „Ovidiu Hulea” din Aiud, mare parte din banii strânși în cadrul tombolei, precum și cei strânși în urma vânzării prin licitație cu strigare vor fi folosiți pentru acordarea unor burse de merit elevilor performanți.

„De la an la an am constatat un interes mai mare din partea aiudenilor pentru acest bal. Lucrul mă bucură și mă face să sper că pe viitor s-ar putea să înmulțim acțiunile noastre. Deocamdată am reușit să asigurăm bursele pentru trei dintre cei mai merituoși elevi ai municipiului nostru. Este vorba despre elevii Paul Hegeduș și Horea Bâlc de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud și eleva Andreea Bogdan de la Colegiul Tehnic Aiud” ne-a declarat doamna Despina Stanciu președinta despărțământului Astra „Ovidiu Hulea” din Aiud.

[nggallery id=3330]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea