Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

FOTO: Balul de caritate organizat de Astra Aiud, un eveniment de succes. Sute de persoane au contribuit la asigurarea unor burse de merit pentru elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Aproximativ 300 de persoane au contribuit la strângerea unei sume suficient de mari menite a oferi o șansă în plus unor elevi cu rezultate bune la învăţătură. Suma este menită să-i susțină pentru a performa.

Balul de caritate organizat de către despărțământul Astra „Ovidiu Hulea” din Aiud a avut loc sâmbătă 28 ianuarie 2017 și pe lângă faptul că poate fi socotit un succes având în vedere sumele strânse el a deschis și „sezonul balurilor de caritate” ce se organizează în municipiu de diversele asociații caritabile care-și desfășoară activitatea aici.

Sâmbătă, prin contribuția neinteresată a unor intelectuali și oameni de afaceri din Aiud a fost strânsă o sumă importantă de bani care va fi folosită pentru asigurarea unor burse de merit pentru elevi, dar și pentru finanțarea altor proiecte aflate pe calendarul organizatorilor primului bal de caritate din acest an ce a fost organizat în Aiud.

Elit - Gustul Desăvârșit

La eveniment au participat o serie de oameni politici din Aiud și din județ. Printre aceștia s-au numărat: Oana Badea, primarul municipiului Aiud, deputatul PNL de Alba domnul Sorin Bumb, Ion Dumitrel președintele Consiliului Județean Alba și încă mulți alții.

Evenimentul a debutat cu „imnul ASTRA”, după care în discursul succint de deschidere rostit de către doamna profesor Despina Stanciu, președinta despărțământului aiudean și domnul deputat Sorin Bumb s-a subliniat importanța unor astfel de manifestări și s-au felicitat organizatorii pentru realizările de până acum.

Având o organizare foarte bine pusă la punct, aproape perfect s-ar putea spune, balul de caritate organizat de Asociația Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român Astra, despărțământul „Ovidiu Hulea” din Aiud a reușit să asigure o atmosferă deosebit de frumoasă și de antrenantă pentru toți cei prezenți la eveniment, lucru ce putea fi ușor de constatat de orice persoană care ar fi intrat pentru câteva minute în sala de evenimente „Luk”, pusă la dispoziție de către patronii acesteia.

Pentru reușita cestei ediții, a șaptea în istoria despărțământului „Ovidiu Hulea” balul astriștilor a reunit personalități importante din cultura și politica județului. Pe lângă persoanele enumerate mai devreme specificăm faptul că am observat participarea unor reprezentanți ai altor despărțăminte astriste din județ.

„Îmi place și particip cu plăcere la astfel de baluri. Am admirat și admir tot ce fac despărțămitele Astra din județ și nu numai. Oamenii aceștia se ocupă, cu adevărat de valorile spirituale și patriotice naționale. Sunt alături de ei, de Astra, și sunt convins că împreună cu membrii celorlalte despărțăminte din județ vor duce mai departe spiritul Astrei și al românismului, pentru înaintarea literaturii române și cultura poporului român în deosebit pentru încurajarea studiilor, prin premii și burse acordate elevilor performanți” ne-a declarat deputatul Sorin Bumb.

Distracție a fost din plin, gazdele reușind să asigure un excelent program artistic și o ambianță de toată lauda.

Un excelent program artistic au prezentat membrii Ansamblului „Doina Aiudului” de la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud ansamblului a încântat privirile și auzul participanților suite de dansuri pe care le prezintă în deplasările sale peste hotare fapt de altfel răsplătit cu ropote îndelungi de aplauze.

Nu s-au lăsat mai prejos nici elevii de la Școala de Dans Sportiv și de Societate „Top Dance 2007”,  antrenați de neobositul Alin Roșa, care au făcut furori în rândul celor prezenți, mulți dintre participanți uitându-se invidioși la modul elegant și perfect în care s-au mișcat în sala de bal. Îmbrăcați în superbele lor costumele, deosebit de elegante și frumos colorate, elevii domnului Roșa le-au demonstrat celor mari cam cum se dansează: cha-cha, jive, passo-doble, rumba, vals lent, tango, foxtrot și vals vienez, ropotele de aplauze și privirile invidioase ale spectatorilor fiind o răsplată pe deplin meritată.

Un moment deosebit l-a constituit licitația, modalitatea elegantă de a strânge fondurile necesare derulării proiectelor pe care Despărțământul Astra „Ovidiu Hulea” din Aiud le are planificate. În acest an s-au licitat mai multe platouri cu torturi și lucrări de artă semnate de una dintre cele mai recunoscute artiste plastice aiudene, doamna Natașa Bardi.

Și în această ediție, ca de altfel și în celelalte ediții, tombola a fost și o modalitate de a face cunoscută creația literară din județul Alba,în majoritatea lor premiile constând în cărți de poezie sau proză semnate de nume consacrate ale literaturii județului, printre care sau numărat binecunoscuții scriitori și oameni de presă: Ștefan Dinică, Ghearghe Jurcă, Ioan Mărginen, colegul nostru Dorel Lazăr și mulți, mulți alții.

Potrivit vorbei românești „Dar din dar se face rai”, potrivit celor declarate de doamna Despina Stanciu, președinta Despărțământului Astra „Ovidiu Hulea” din Aiud, mare parte din banii strânși în cadrul tombolei, precum și cei strânși în urma vânzării prin licitație cu strigare vor fi folosiți pentru acordarea unor burse de merit elevilor performanți.

„De la an la an am constatat un interes mai mare din partea aiudenilor pentru acest bal. Lucrul mă bucură și mă face să sper că pe viitor s-ar putea să înmulțim acțiunile noastre. Deocamdată am reușit să asigurăm bursele pentru trei dintre cei mai merituoși elevi ai municipiului nostru. Este vorba despre elevii Paul Hegeduș și Horea Bâlc de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud și eleva Andreea Bogdan de la Colegiul Tehnic Aiud” ne-a declarat doamna Despina Stanciu președinta despărțământului Astra „Ovidiu Hulea” din Aiud.

[nggallery id=3330]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

VIDEO| Fiii satului s-au întors acasă, la Stremț, în anul 2022, la a XIII-a ediție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Fiii satului s-au întors acasă, la Stremț, în anul 2022, la a XIII-a ediție

Duminică, 14 august, în satul Stremț din comuna cu același nume a fost sărbătoare. La invitația Primăriei, a Consiliului Local Stremț și a primarului Traian Ștefan Popa, „fiii satului” s-au întors din nou acasă, la cea de-a XIII-a ediție.

Satul Stremț care face parte din comuna cu același nume este atestat documentar din anul 1332, însă descoperirile arheologice au atestat faptul că originea lui se pierde în negura vremilor. Duminică, de la ora 12.00, la Monumentul Eroilor din centrul satului a avut loc un Tedeum, au avut loc depuneri de coroane, au fost acordate diplome de onoare și au fost premiate cuplurile care au împlinit 50 și 60 de ani de căsătorie. De asemenea au fost premiați câștigătorii turneelor de tenis de masă, a concursului de șah și a celui de costume populare.

Edilul acestei comune cu oameni harnici și inimoși, lucru pe care nu trebuie să-l spunem noi pentru că este vizibil pentru oricine pune piciorul în această comună, a ținut un discurs în care a mulțumit numeroasei asistențe prezente, fii ai satului sau invitați pentru participarea la evenimente și la sărbătoare.

Elit - Gustul Desăvârșit

„În primul rând vreau să mulțumesc părintelui pentru aprecierile făcute la adresa mea, a Consiliului Local și a locuitorilor comunei, pentru spiritul de gospodari și dorința de a păstra această comună într-o perfectă ordine și curățenie, în așa fel încât de fiecare dată când cineva trece prin această comună să spună: da este un sat curat, aranjat, condus de un primar și un Consiliu Local la fel de gospodari. Vă spun un singur lucru și luați-l ca un angajament. Atâta timp cât dumneavoastră și sănătatea îmi va permite, promit că voi încerca să conduc comuna aceasta așa cum am condus-o în cei cinci ani de mandat și o spun fără nici o reținere, eu în primul rând sunt mândru de ceea ce am făcut și asta nu din mândria mea personala ci din mulțumirile a sute și mii de oameni care mi-au spus un singur lucru: domnule primar, arată ca o comună europeană.

Mulțumesc tuturor celor prezenți și fără a face o discriminare politică trebuie să le mulțumesc în primul rând colegilor mei social-democrați, care au venit în permanență. Le mulțumesc de asemenea colegilor și prietenilor mei de la celelalte partide, PNL și USR, pentru că eu n-am făcut niciodată diferențe în ceea ce privește administrarea sau relațiile cu ceilalți conducători la nivelul județului, Prefectură, Consiliu Județean sau cu primarii mei. Când este vorba despre politică, n-avem ce face, ne apărăm doctrina, ne apărăm interesele din punct de vedere politic. Acest lucru, vreau să vă spun că-l voi face și de acum înainte, chiar dacă unii cred că vârsta nu-mi va permite. Vârsta îmi permite, sănătatea îmi permite și voi face acest lucru în continuare. Mulțumesc cetățenilor comunei Stremț pentru faptul că sunt alături de mine și de Consiliul Local la asemenea manifestări”, a spus primarul Traian Ștefan Popa.

Alături de primarul Traian Ștefan Popa, pe lângă localnici și fii ai satului, au participat la manifestare și numeroși politicieni. În primul rând îl putem menționa pe Simion Crețu, directorul ADR Centru, care este și unul din fiii satului, fiind născut în Stremț, casa părintească fiind situată nu departe de Monumentul Eroilor, unde a avut loc festivitatea.

Au fost prezenți la eveniment europarlamentarul Victor Negrescu, senatorul Călin Matieș, deputatul Radu Tuhuț, consilierul de stat la Cancelaria premierului Laurențiu Blaga, secretarul de stat Horațiu Clepan, subprefectul Corneliu Mureșan, președintele CJ Alba Ion Dumitrel, vicepreședintele CJ Alba Marius Hațegan, viceprimarul municipiului Alba Iulia Marius Filimon, primarul comunei Gârbova de Jos Neluțu Muntean, primarul orașului Teiuș Mirel Hălălai, directorul AJFP Alba Bazil Popescu, comisar șef la Garda de Mediu Alba Dănuț Hălălai, Delia Gheorghiță inspector adjunct la IȘJ Alba, Lidia Bogdan director AFIR Alba, senatorul Alexandru Pereș și un grup de tineri de la USR Alba.

Evenimentul a fost prezentat de profesor Daniela Barb Floroian.

După Tedeum, festivitatea a continuat la Baza Sportivă Stremț, unde a avut loc o masă populară și un spectacol susținut de mai multe formații și interpreții de muzică populară.

La Stremț, frumosul sat de la poalele Muntelui Trascău fiii satului s-au întors din nou acasă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Polițiștii din Alba împreună cu jandarmii și specialiștii Agenției Naționale Antidrog, în mijlocul participanților la Festivalul Roman Apulum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Polițiștii din Alba împreună cu jandarmii și specialiștii Agenției Naționale Antidrog, în mijlocul participanților la Festivalul Roman Apulum

Polițiștii împreună cu jandarmii și specialiștii Agenției Naționale Antidrog au continuat seria activităților informativ preventive adresate participanților la manifestările publice și cultural artistice organizate județul Alba.

Ieri, 13 august, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Serviciului Rutier, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Avram Iancu” Alba și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba au fost prezenți în mijlocul participanților la Festivalul Roman Apulum, care se desfășoară, în această perioadă, în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia.

Cadrul relaxat al acestor manifestări a fost perfect pentru abordarea unor subiecte legate de prevenirea victimizării din furturi, infracțiuni comise cu violență sau din accidente rutiere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Consumul de substanțe interzise și a fost abordat atât cu tinerii cât și cu adulții, iar pentru conștientizarea consecințelor negative ale consumului de droguri au fost folosiți ochelarii care induc efectele consumului de alcool și droguri.

Cei care i-au încercat au putut observa cât de mult sunt afectate funcțiile motrice și cognitive ale unei persoane aflată sun influența drogurilor sau a alcoolului.

Astfel de acțiuni, organizate de structurile locale ale Ministerului Afacerilor Interne, dedicate informării cetățenilor care participă la manifestări publice și cultural artistice, cu privire la modalitățile de prevenire a victimizării din fapte penale sau contravenționale precum și cele de prevenire a consumului de substanțe cu efect psihoactiv, au avut loc și pe raza localității Vinerea, unde, vineri, 12 august a avut loc, în Poiana cu Goruni, o manifestare cultural artistică dedicată tinerilor.

În minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, acest tip de acțiuni vor avea loc și la alte manifestări cu public numeros, în scopul informării cetățenilor cu privire la cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea victimizării din infracțiuni sau accidente.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

A băut, s-a certat cu tatăl său și l-a luat la bătaie: Bărbat din Câmpeni, cercetat pentru violență în familie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

A băut, s-a certat cu tatăl său și l-a luat la bătaie: Bărbat din Câmpeni, cercetat pentru violență în familie

La data de 13 august 2022, Poliția Orașului Câmpeni a fost sesizată de către un bărbat de 63 de ani, din Câmpeni, cu privire la faptul că a fost agresat de fiul său.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, la data de 6 august 2022, în timp ce se afla la domiciliul său, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii, bărbatul ar fi fost agresat de către fiul său, în vârstă de 39 de ani.

Polițiștii au emis, față de fiul victimei ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile și au întocmit dosar penal, pentru violență în familie.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea