Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Bacalaureat 2013 în judeţul Alba| Candidaţii au susţinut ASTĂZI ultima probă, cea opţională a profilului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Examenul de Bacalaureat 2013 s-a terminat astăzi, ultima probă fiind cea la alegere a profilului şi a specializării. La această probă s-au înscris 2.946 elevi la 16 discipline diferite ne-a comunicat vicepreşedintele Comisiei de Bacalaureat 2013, Dan Cherecheş.

„Subiecte uşoare”, au zis imediat după ce au ieşit din sala de examen, elevi de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, Liceul de Arte şi Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Majoritatea elevilor care au urmat un profil uman, au susţinut astăzi proba la geografie şi au spus că subiectele nu le-au dat bătăi de cap, ba chiar mai mult se aşteaptă la note peste 9. Majoritatea elevilor care au urmat cursurile unui profil real au susţinut proba la biologie, probă ale cărei subiecte au fost catalogate drept „accesibile”.

Cei mai mulţi elevi înscrişi au fost înscrişi la geografie – 1.058, care sunt absolvenţi ai profilurilor umane (ştiinţe sociale, filologie, pedagogie). 868 elevi au fost înscrişi la materia biologie vegetală şi animală, fiind absolvenţi ai profilurilor reale (matematică – informatică, ştiinţe ale naturii sau profil tehnologic). La disciplina anatomia şi fiziologia umană genetică s-au înscris 353 elevi. Ministerul Educaţiei a pregătit patru subiecte diferite la chimie în funcţie de profilul terminat la care s-au înscris 154 elevi. Examenul de Bacalaureat 2013 este susţinut în fiecare an, la chimie, şi de elevi ai profilurilor umane, dar cu un grad de dificultate mai redus. Tot elevii care au absolvit profil uman vor susţine examenul din logică, filosofie, sociologie sau psihologie, în această categorie fiind înscrişi 123 elevi. Cu toate că mulţi elevi care termină profilul real, fac informatică nu sunt mulţi cei care se înscriu la această disciplină pentru a susţine examenul, în acest an fiind doar 169 elevi. La fizică teoretică sunt înscrişi 104 absolvenţi, iar la fizică tehnică 116 elevi.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2013 vor fi afişate luni dimineaţă până la ora 12.00 la centrele de examinare din întreaga ţară. Notele absolvenţilor vor fi afişate şi pe edu.ro, portalul Ministerului Educaţiei destinat informaţiilor despre examene, precum şi pe site-urile Inspectoratelor Şcolare.

Luni, până la ora 12.00 toţi elevii care au susţinut examenul în acest an, vor şti ce note au luat, iar perioada destinată pentru depunerea contestaţiilor este în aceiaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc în perioada 10 -12 iulie, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea